Mamić: Predivna atmosfera; Milosavljević: Srce veliko kao kuća

Foto: HRT

Hrvatske rukometašice pružile su dostojan otpor olimpijskim pobjednicama te svjetskim i europskim prvakinjama Francuskinjama od kojih su poražene 19:21 u kvalifikacijama za Euro ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna Josipa Mamić predvodila je strijelce u hrvatskim redovima s pet pogodaka uz stopostotni šut.

– Hvala svim navijačima koji su došli, atmosfera je bila predivna, baš jedno lijepo iskustvo za igrati. Nažalost, nije bilo dobro. Pripremale smo se, gledale smo videe, izbornik nas je uputio, ali na momente smo imale neke tehničke pogreške koje su nas bacile unazad, tako da i ono dobro što smo radile, prosule bi u minuti, izjavila je Mamić.

– Čestitam svojoj ekipi jer smo se borile do zadnje sekunde i baš je bilo lijepo igrati sa srcem i bacati se za svaku loptu. Kod trenera Šoštarića uvijek je prvi naglasak na obranu, pa će onda već napad doći, tako da smo bile koncentrirane na obranu, pratile smo što rade, znale smo neke njihove šablone, i jednostavno smo se trudile jedna za drugu ‘tući’ i mislim da je to bilo sasvim dobro, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske rukometašice odlično su odigrale protiv moćnih Francuskinja.

– Vidi se da su apsolutni profesionalci i meni je baš bila čast igrati s njima, okusiti to, igrati s takvim sportašicama tako da vjerujem da svaka od nas će ovo pamtiti, rekla je Josipa Mamić.

Važan kotačić u hrvatskoj vrsti bila je i Dejana Milosavljević, koja je postigla tri gola, ali i odlično odigrala u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno moram čestitati curama na jednoj sjajnoj utakmici. Mislim da je svima bilo jasno protiv koga igramo, to je ekipa koja je osvojila u godini dana tri medalje, na svim prvenstvima tako da stvarno moram čestitati na borbi, na zalaganju i jako mi je drago da smo pružile dobar otpor. Žao mi je što nismo uspjeli uzeti barem bod, ali eto, možda u nedjelju, rekla je Milosavljević.

Hrvatska je u Koprivnici bila znatno oslabljena. Zbog ozljeda su izostale Ćamila Mičijević, Larissa Kalaus, Stela Posavec, Ivana Dežić, Tena Petike, Korina Karovčan…

– Smatram da uvijek imamo neke sitne probleme, ali takav je sport. Ne znam što bih rekla, žao mi je, ali vjerujem da kada se sve cure vrate, da ćemo onda biti prave i još bolje, rekla je Milosavljević koja je bila oduševljena brojnim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moram priznati da smo sve cure bile jako ugodno iznenađene, bila je priča da će biti samo 500 ljudi, mislim 500 je isto veliki broj, ali kad smo vidjeli skoro punu dvoranu, mogu reći iz svog iskustva, da je bilo kao prije korone, da je srce bilo veliko kao kuća i stvarno su nam bili jedan veliki vjetar u leđa, rekla je Milosavljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.