Mamić: Znam tko mi je poslao atentatore, to su opasni tipovi koji ne pozdravljaju s ‘dobar dan’ nego ‘u koje koljeno hoćeš da ti pucam’

Foto: fah

“Ja znam tko mi je poslao atentatore, to su opasni tipovi koji ne pozdravljaju s ‘dobar dan’ nego ‘u koje koljeno hoćeš da ti pucam’”, rekao je Dinamov savjetnik Zdravko Mamić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije pretučen je Dinamov trener, piše isti list.

Zdravko Mamić je 22. kolovoza pogođen metkom u nogu prilikom pokušaja ubojsrva u zaseoku Vidovićima kod Tomislavgrada, a napad zajednički istražuju hrvatska i bosanskohercegovačka policija.

Suradnja policije iz Hrvatske i BiH!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji navode da s kolegama iz Bosne i Hercegovine rasvjetljavaju sve okolnosti tog događaja.

Mamić je pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada, gdje je stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja u Tomislavgradu prema vlastitoj je odluci otputovao u Zagreb gdje je liječenje nastavio u KB-u Sveti Duh, iz koje je na kućno liječenje pušten 25. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je policija pronašla na mjestu napada?

Policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji su potvrdili da su na mjestu pokušaja ubojstva istražitelji pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra.

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za ‘nužnu obranu’ ili pak za strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnih kuća, a drugo u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić ponudio nagradu od milijun kuna

Na konferenciji za novinare Mamić je, među ostalim, ponudio milijun kuna za informacije o napadu na njega, a kazao je i da je odbio policijsku zaštitu “jer ne vjeruje u sustav i čelništvo policije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.