Mance: Dinamo i Hajduk vuku dobre poteze, ali na kraju će netko biti nesretan

Foto: snimka zaslona

Sportski direktor turskog drugoligaša Göztepe Ivan Mance bio je gost emisije “Pod stijenama Kantride” u kojoj je komentirao uzdudljivu HNL-ovu sezonu, a osvrnuo se i na svoj posao u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da pravi zbivanja u hrvatskom nogometu zbog prirode posla, a istaknuo je da Rijeka čak ima i prednost u odnosu na Hajduk ili Dinamo jer nema pritiska osvajanja naslova.

Kao bivši sportski direktor Rijeke osvrnuo se posebno na taj klub.

– Rijeka se na neki način vratila na one originalne postavke s kojima smo funkcionirali sve te godine. Jedna sezona je bila lošija, ali bez obzira što Jakirović više nije trener Rijeke, moramo reći da je on napravio neviđen posao prošle godine kad je preuzeo Rijeku i zajedno sa Srećkom i Čulinom povukao prave poteze i doveo Rijeku do Europe. Na ljeto im se priključio i Darko i mislim da su svi zajedno, s predsjednikom, napravili jedan sjajan prijelazni rok i doveli su toliko kvalitete, pogotovo prema naprijed, da Rijeka stvarno ima možda najveći potencijal od svih klubova, računajući Dinamo i Hajduk…

Smatra da je Sergej Jakirović, današnji trener Dinama, napravio velike stvari i za Rijeku prije dolaska na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bez obzira što je došlo do nekakvog ružnog rastanka sa Sergejom, moramo biti objektivni i reći da je čovjek napravio, u tom dijelu stabilizacije momčadi i transfera, vrhunski posao zajedno sa svima ostalima na Rujevici i svima s moje strane ogromne pohvale. Čuo sam se i bio u kontaktu sa svima kroz taj proces i mislim da Rijeka ima šansu napraviti nešto više zato što je puno manji pritisak na nama nego na Dinamu i Hajduku, koji također vidim sada u zimi vuku dobre poteze, ali na kraju će netko biti nesretan i pritisak u kojima ni jedan, ni drugi klub ne smiju izgubiti titulu bi mogao nekoga skupo koštati. Rijeka tu može biti spremna i mora biti spremna da možda uhvati svoju šansu jer ipak je manji pritisak na Rijeci nego na Dinamu i Hajduku, zaključio je Mance.

Cijelu emisiji “Pod Stijenama Kantride” poslušajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.