Manuel Štrlek: Još dvije pobjede, a onda odmor

Pred hrvatskim rukometašima posljednje su dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. kojem će domaćin biti Poljska, a izbornik Željko Babić istaknuo je u ponedjeljak da je cilj pobjedama nad Nizozemskom i Turskom potvrditi prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj reprezentaciji prvo će se u srijedu, 10. lipnja (20 sati), u Sittardu suprotstaviti Nizozemska, a u nedjelju, 14. lipnja (17.15 sati) Hrvatska će u Umagu ugostiti Tursku.

“Nizozemska nije među najboljim reprezentacijama u europskom i svjetskom rukometu. Međutim, svako opuštanje i loša priprema te slaba motivacija mogu poremetiti tijek utakmice, kao i naše želje i planove, a to su dvije pobjede s kojima želimo završiti na prvoj poziciji u grupi i time osigurati malo lakši ždrijeb na Europskom prvenstvu u Poljskoj”, izjavio je hrvatski izbornik Željko Babić u ponedjeljak na konferenciji za medije u Zagrebu.

Hrvatska rukometna reprezentacija
Babić je uoči ovih dvoboja zadovoljniji stanjem u momčadi, nego što je bio za dvoboje s Norveškom, iako je za većinom vrlo naporna sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi dojmovi su da igrači izgledaju malo bolje no prošli put, ali igrali su neki i završnicu Lige prvaka, a oni koji su ranije završili svoja prvenstva imali su tri do pet dana odmora koji su im dobro došli. Dosta igrača osjeća umor i nisu baš u sportskoj formi, ali fizički ne izgledaju loše kao protiv Norvežana, kada je momčad bila iscrpljena i umorna. To je bio loš period za igranje protiv brze Norveške”, naglasio je izbornik te dodao da nitko od igrača nema fizičkih problema.

Nizozemska i Turska nisu na istoj razini kvalitete s Norveškom, što bi igračima trebalo olakšati posao. Ipak, Manuel Štrlek upozorava da se ni u jedan dvoboj ne smije ući opušteno.

“Svi danas znaju igrati rukomet. U obje utakmice moramo ući maksimalno ozbiljno od prve minute. Uvjeren sam da smo svi ozbiljno shvatili ove utakmice i da nećemo dopustiti iznenađenje. Svi ćemo dati sve od sebe da ispravimo sliku iz utakmica s Norveškom, ispunimo izbornikove zamisli i onda odemo na zasluženi odmor.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moguće zamke, pogotovo na gostovanju Nizozemskoj, upozorio je i prvi vratar reprezentacije Mirko Alilović.

Hrvatska rukometna reprezentacija
“Mislim da su Nizozemci neugodna ekipica koja nema što izgubiti. Igraju doma čvrsto i agresivno, moramo ih ozbiljno shvatiti i od početka pokazati tko je gazda na terenu. Mislim da s Turcima kod kuće ne bi trebali imati problema.”

Na popisu izbornika Babića za utakmice s Nizozemskom i Turskom nalazi se 16 igrača: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Lovro Mihić (PPD Zagreb), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce), Igor Vori (Paris Saint-Germain), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (PPD Zagreb), Marko Kopljar (Paris Saint-Germain), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Ivan Slišković (Celje Pivovarna Laško), Jakov Gojun (Paris Saint-Germain), Marko Mamić (Kadetten Schaffhausen) i Igor Karačić (Vardar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.