Marca analizira: Nakon nekoliko eksperimenata trenera ”Barcelona pala u depresiju”, Valverde sve bliže izlaznim vratima, a Rakitić prvom sastavu?

Foto: fah

Bivši prvak Europe, Barcelona, poslije brojnih eksperimenata trenera Valverdea, koji je iz prvih 11 izbacio čitav niz godina standardnog Ivana Rakitića, u velikoj je krizi, a govori se i o ”depresiji”. Doduše, depresiju u Barci spominje Realu sklona Marca, tako da depresiju koju servira Marca, i to baš u ovo krizno vrijeme kako u Španjolskoj tako i u Kataloniji koja želi nezavisnost, treba uzeti s velikom rezervom. Iako je točno, Barca definitivno ne igra dobro, ritam koji su imali prošle sezone zahvaljujući akrobacijama trenera se poremetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, činjenica je kako je katalonski klub poražen u prošlom kolu prvenstva i to nakon što je vodio 1:0 na gostovanju, u samo sedam minuta primili su tri šokantna gola i izgubili. Protiv praške Slavije u 4. kolu Lige prvaka Barcelona je na svom Camp Nou odigrala 0:0, presudila je sjajna noć super raspoloženog golmana Slavije Kolara, koji je obranio pet-šest opasnih pokušaja igrača Barcelone. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u igru je ušao u 68. minuti, a u 77. minuti vratar Kolar sjajno je obranio zicer Messiju nakon udarca iz peterca.

 Nakon utakmice poseban osvrt dala je o stanju u Barceloni Marca u tekstu pod naslovom: ”Barcelona je pala u depresiju.”

“Barcelona je ponovno kiksala. Utakmica sa Slavijom bila je sjajna prilika za pobjedu kojom bi se zaboravila loša igra protiv Levantea u kojoj su upisali treći poraz u sezoni. Već su jednom slavili protiv češke momčadi, igrali su kod kuće gdje su u zadnje vrijeme nezaustavljivi. I bili su sve do utorka”, piše Marca u početku članka te u nastavku tvrde kako je to bila jedna očajna predstava Barcelone. ”Plan igre bio je dati loptu Messiju pa neka onda on rješava probleme. Navijači su to vidjeli i igru počastili zvižducima”, navodi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je posebno pozornost posvetila treneru Barcelone, Ernestu Valverdeu, koji je, kako stvari stoje, potrošio sve kredite te je vrlo blizu otkazu. Dobre vijesti za Rakitića?  Da je u pitanju Bayern i da se ne radi o Valverdeu nego o Niki Kovaču, čelnici ga ne bi samo smijenili nego bi mu, karikirano rečeno, zabranili ulazak u grad na deset godina.

“Barcelona je pala u depresiju. Messijevo lice na utakmicama sve govori. Stvari ne funkcioniraju, a Valverde ne zna pronaći rješenja. Jučer, osim što je uveo Ansua Fatija i Ivana Rakitića, nije napravio ništa. Poseban problem su Messi i Griezmann koji jednostavno ne funkcioniraju zajedno”, zaključila je Marca u svojoj analizi igre Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.