Marca o Hrvatskoj: Tko bi se usudio otpisati momčad ponosnih ratnika kao što je ova?

marca
Foto: fah

Marca analizira Hrvatsku pred Euro i skupinu u kojoj su reprezentacija njihove zemlje, Hrvatska, Italija i Albanija naziva skupinom smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žamor da je ovo skupina smrti pronio se dvoranom Opere u Hamburgu kada je 2. prosinca prošle godine na izvlačenju skupina za Euro ždrijeb spojio Španjolsku, Italiju i Hrvatsku. Trojcu velikana slaba je utjeha što je u skupini i Albanija, momčad s malo iskustva, ali jako nezgodna. U ovoj grupi su Italija, aktualni prvak Europe. Zatim Hrvatska, polufinalist na dva zadnja SP-a. Tu su finalisti zadnje Lige nacija, Španjolska i Hrvatska. Ovo je skupina u kojoj su hrvatski ratnici, momčad koja godinama iznenađuje svijet“, piše Marca.

> Marca: Ugovor s Modrićem praktički je potpisan

Hrvatska zlatna generacija je još tu. Pretrpjela je gubitke, ali je još živa. Hrvati i dalje snivaju da im ta reprezentacija donese naslov, trofej. Europsko prvenstvo im je rana jer reprezentacija koja briljira na SP-ima, na EP-ima od 2008. nije otišla dalje od četvrtfinala. Mnogi tvrde da Hrvati nisu ono što su bili, ali da vidimo tko bi se usudio otpisati momčad ponosnih ratnika kao što je ova“, piše Marca.

Zatim, uz grešku s krivim prezimenom Zlatka Dalića, kojeg Marca naziva Ladićem, navode: “Veliki vjernik, u smislu religije i vjere, i momčad koja je dosegnula visine koje se Hrvatska nije usudila ni zamišljati. On je idol nacije, a taj status je zaradio teško. Poštovan je u cijelom svijetu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić im je, naravno, posebna tema: : “Njega ne treba predstavljati. On je legenda za povijest nogometa. Kapetanu Hrvatske ovo je peti SP. Na prethodna četiri je tri puta igrao protiv Španjolske. Ovo bi trebao biti njegov posljednji ples, ali 2026. je tako blizu da…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.