Marin Čilić nakon dva seta do finala Moskve

epa09534570 Marin Cilic of Croatia reacts during the men's second round match against Tommy Paul of US at the Kremlin Cup tennis tournament in Moscow, Russia, 20 October 2021. EPA/SERGEI ILNITSKY

Hrvatski tenisač, 41. tenisač svijeta, Marin Čilić, nakon sat i pol igre sa 6:3, 6:4 pobijedio je Ricardasa Berankisa te se plasirao u finale ATP turnira u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Marin je u prvom setu napravio break u drugom gemu koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta, dok drugi set Hrvat nije najbolje otvorio. Podsjetimo, Berankis je napravio break u drugom gemu, no Čilić je odmah uzvratio te je stigao na 2:2, a onda je u devetom gemu drugog seta napravio break za 5:4 i priliku za servis za meč. U tom odlučujućem gemu njegov je protivnik imao dvije break prilike, koje nije uspio iskoristiti. Marin je, kako smo već spomenuli, pobijedio u dva seta.

Hrvatski tenisač će se za naslov boriti protiv Rusa, samo je pitanje kojeg Rusa, to će se znati nakon polufinalnog meča Kačanova i Karatseva koji počinje u 18 sati.

Podsjetimo, Marin je na puti do finala dobio Martineza, Paula i bosansko – hercegovačkog tenisača Damira Džunhura, u finalu će tražiti svoj 20. ATP naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.