Marin Čilić uoči prvog finala sezone: ‘To mi je bio cilj prije turnira, to sam i ostvario’

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je svoj prvi finale u 2017. godini, a ukupno 28. u karijeri, nakon što je u polufinalu ATP turnira u Istanbulu svladao prošlogodišnjeg pobjednika Argentinca Diega Schwartzmana sa 6:1, 7:6 (7), poslije čak 99 minuta borbe. Čilić ove sezone nikako da uhvati formu kako bi se približio lovu na prvih pet ATP ljestvice, što je i bila njegova želja uoči početka nove sezone, a zbog čega nije igrao za Hrvatsku u Davis Cupu protiv Španjolke. Marin brani puno bodova u Wimbledonu, koji se brzo približava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede koja je mogla biti i ostvarena puno lakše, a uoči finala protiv sjajnog Miloša Raonica, Marin Čilić bio je zadovoljan, to je njegovo prvo ATP finale ove godine, kako i ne bi. S Raonićem, koji je u polufinalu ”razbio” Srbina Viktora Troickog, Čilić u međusobnim dvobojima ima 1-1. Drugim riječima, ne bi trebalo biti izrazitog favorita u finalu.

“Na početku tjedna cilj mi je bio doći do finala. To sam ostvario igrajući dobar tenis. Nadam se da ću tako igrati i u finalu”,  rekao je Čilić nakon pobjede nad 46. tesnisačem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.