Mario Hezonja u čast Draženu Petroviću uzeo njegov broj u Portlandu

Foto: fah

Momčad Portland Trail Blazersa, koja je u netom okončanoj NBA sezoni igrala u finalu Zapadne konferencije, u srijedu je i službeno objavila kako je potpisala ugovor s hrvatskim košarkašem Marijom Hezonjom (24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Portlanda su objavili kako će Hezonja u novoj sezoni nositi dres s brojem 44, isti broj koji je u Blazersima nosio legendarni Dražen Petrović kada je 1989. godine postao prvi hrvatski igrač u NBA ligi.

Hezonja je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s New York Knicksima za koje je igrao prošle sezone. Hezonja je prošle godine nastupio u 58 utakmica za Knickse, a od toga 24 puta bio u početnoj petorci te prosječno na parketu provodio 20,8 minuta. U tom vremenu prosječno je ubacivao 8,8 koševa sa 41,2 posto šuta iz igre od čega 27,6 posto za tricu. Imao je u prosjeku 3,0 skoka uz 1,3 asistencije.

Prije New Yorka, Hezonja je prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo u Orlando Magicu koji ga je izabrao kao petog na “draftu” 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.