Markanen uništio hrvatske snove o četvrtfinalu EuroBasketa

epa10177775 Bojan Bogdanovic of Croatia (L) in action against Lauri Markkanen of Finland during the FIBA EuroBasket 2022 round of 16 match between Finland and Croatia at EuroBasket Arena in Berlin, Germany, 11 September 2022. EPA/FILIP SINGER

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa. Uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94-86 (20-21, 25-22, 22-22, 27-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan je bio u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je ubacio 17, a Dario Šarić 12 uz osam skokova i šest asistencija.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka – Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.