Marko Livaja najavio derbi protiv Španjolske: ‘Nadam se da ću opravdati poziv izbornika, svi ćemo pomoći reprezentaciji koliko možemo’

Foto: fah

Hrvatski napadač Marko Livaja, koji je u četvrtak protiv Portugala debitirao u dresu hrvatske reprezentacije, vjeruje da će u utorak na gostovanju kod Španjolske opravdati poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala izborniku što mi je pružio šansu, stvarno sam ponosan i nadam se da ću opravdati njegova očekivanja. Mnogo mi se toga događalo dok sam bio mlad, imao sam uspona i padova u karijeri, a pokazalo se da mi je bila dobra odluka rano otići u inozemstvo. Sada sam se pronašao u Grčkoj, tamo me poštuju i nadam se da ću dugo ostati”, rekao je 24-godišnji napadač atenskog AEK-a. Ove sezone je u šest utakmica zabio dva gola, a jednom je asistirao za pogodak.

Livaja je u četvrtak prvi put nastupio za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici u Portugalu koja je završila 1-1. Odigrao je 57 minuta no nije uspio zatresti mrežu.

“Normalno je da napadač uvijek očekuje postići pogodak, ali najvažnije je dobro odigrati protiv snažnog suparnika“, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je jedan od kandidata koji bi u momčadi svjetskih doprvaka trebao zamijeniti Maria Mandžukića koji se nakon Rusije oprostio od dresa ‘vatrenih’.

“On je kroz svoje godine u reprezentaciji dokazao da je veliki radnik, mnogo je toga napravio i teško ćemo ga nadomjestiti, ali svi ćemo pomoći reprezentaciji koliko možemo”, rekao je Livaja.

On bi i u utorak mogao startati protiv Španjolske u gradu Elche u natjecanju Liga nacija. Livaja je igrao za španjolski klub Las Palmas od 2016. do 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Španjolska je težak suparnik, koji nije bio na očekivanoj razini na prošlim velikim natjecanjima, ali sada ima mnogo mladih i talentiranih igrača. Svi će nas sada gledati i očekujem kvalitetnu utakmicu, a imamo poseban motiv dobro odigrati nakon fenomenalnog Svjetskog prvenstva“, rekao je.

Hrvatska je prije mjesec i pol dana na Svjetskom prvenstvu izgubila u finalu od Francuske s 2-4, dok je Španjolska ispala u osmini finala od domaćina Rusije nakon jedanaesteraca.

“Modrić i Rakitić u veznom redu bit će nam velika pomoć, s njima se uvijek očekuju veliki rezultati. Svi su momci super, većinu njih znam iz mlađih kategorija, a atmosfera u momčadi je odlična“, zaključio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.