Marko Popović objavio kraj karijere: ‘Cilj ostvaren’

Zagreb, 27.08.2011 - Konferencija za novinare povodom odlaska Muške košarkaške seniorske reprezentacije Hrvatske na Europsko prvenstvo u Litvu. Na slici kapetan Marko Popoviæ. foto FaH / Denis CERIÆ /dc

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, kapetan španjolskog prvoligaša Fuenlabrade, 36-godišnji Marko Popović objavio je kako će završiti karijeru po završetku sezone u španjolskoj ACB ligi do koje su ostala još dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadranin je u nedjelju predvodio momčad iz madridskog predgrađa do pobjede od 70-69 nad predzadnjom ekipom prvenstva Deltecom, ujedno izravnim konkurentom u borbi za ostanak. Fuenlabrada se sada nalazi na 13. mjestu među 18 klubova prve španjolske lige te je osigurala prvoligaški status.

“Cilj ostvaren. A sada uživati u posljednje dvije utakmice i oprostiti se od ovog lijepog sporta”, poručio je Popović preko Twittera.

Do kraja će Fuenlabrada još igrati igrati protiv Baxi Manrese te Iberostar Tenerifa. U toj posljednjoj utakmici očekuje se oko 5.000 navijača u ispunjenoj dvorani koja će ispratiti u igračku mirovinu svog kapetana koji je posljednje četiri sezone nosio dres s brojem 2. Njome je učestalo s tribina odzvanjalo “Po-po-vić, Po-po-vić!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseci poruka preko službenog Twittera Fuenlabrade počeli su pristizati nakon što se proširila vijest. “Nedostajat ćeš košarkaškim parketima”, pisalo je na jednome od njih. “Odlazi legenda ovog kluba. Hvala ti Marko na vjernosti, hvala kapetane”, istaknuto je drugoj poruci.

Popović će idući mjesec napuniti 37 godina, a prije nekoliko mjeseci poručio je kako mu je najveća briga ostanak Fuenlabrade u prvoj ligi jer bi ispadanjem klupski zaposlenici poput uredskog osoblja i čistačica mogli dobiti otkaze. Klub je pozvao publiku na proslavu ostanka “u najboljoj ligi u Europi” te zahvalio igračima i Popoviću na doprinosu.

Popović je u Fuenlabradu došao 2015. kada je ondje trener bio Žan Tabak. Ranije je igrao za Zadar, Cibonu, Valenciju, Efes Pilsen, Žalgiris, Uniks Kazan i Himki. Dva puta je osvojio Eurokup, s Uniksom 2011. kada je proglašen najvrednijim igračem natjecanja, te s Himkijem 2015. godine. Za Hrvatsku je odigrao preko 150 utakmica od 2002. do 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.