Maro Joković nakon osvajanja bronce: ‘Želimo igrati finala, to nam je u krvi’

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, oni su u susretu za treće mjesto svladali Mađare sa 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu utakmicu odigrao je Maro Joković koji je postigao čak šest pogodaka za Hrvatsku, dok su po jedan gol postigli Luka Lončar, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Hrvoje Benić, dok su kod Mađarske po dva gola postigli Krizstian Manhercz i Balazs Harai, a po jedan su dodali Daniel Angyal, Gergo Zalanki i Marton Vamos.

”Nije bilo lako se psihički dignuti nakon poraza u polufinalu. Ovo je uspjeh, ne možemo to zanemariti, idemo s broncom doma, odlazimo zadovoljni. Ovo je dobra škola za nas da se nakon poraza dignemo, bili smo na vrhuncu. Imali smo glavu i rep, bili smo dobro organizirani, željeli smo to, obrana je bila super”, rekao je nakon utakmice Joković.

”Meni je ovo šesta medalja na SP-a, to je jedan lijepi kontinuitet, godinama smo u vrhu, imamo problema s kadrom, uvijek nam netko otpadne, ali uvijek smo u borbi za medalju. Nadam se da će hrvatski vaterpolo uvijek biti ovakav”, dodao je i osvrnuo se na Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poraz protiv Španjolske nitko nije očekivao, poremetio nas je, ali ovu broncu smo više željeli od Mađara. Nažalost nismo ispunili cilj za OI, ali imamo dvije šanse, ako nastavimo s ovakvim igrama vjerujem da ćemo već na Euru osigurati Tokio. Želimo igrati finala, to nam je u krvi”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.