Marseille: Marin Čilić teškom mukom protiv bjeloruskog kvalifikanta, u 2. kolu slijedi teški protivnik

Foto: fah

Bez obzira na ATP ljestvicu najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, uz dosta muke plasirao se u  drugo kolo ATP turnira u Marseilleu. Naime, hrvatski tenisač je teže od očekivanja pobijedio bjeloruskog kvalifikanta Ilju Ivašku (ATP – 137) sa 3-6, 7-6 (5), 6-4 u meču koji je trajao 2 sata i 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mjeseci i mjeseci krize Australian Open je pokazao da se Marin Čilić polako vraća, iako je to još uvijek daleko od onakvog Marina kakvog smo gledali u najboljim danima, kada je igrao finale Wimbledona ili kada je osvojio US Open.

Marin u prvom setu niti jednom nije uspio ugroziti servis protivnika, dok je Ivaška ipak uspio iskoristiti jedinu priliku koja mu se ukazala. Naime, bjeloruski tenisač je u šestom gemu iskoristio šansu za break i to mu je bilo dovoljno da povede 1:0, srećom, ne i da dobije meč.

U drugom setu Marin Čilić je servirao prvi i izgubio svoj servis, izgledalo je da bi Ivaška mogao napraviti veliko iznenađenje, no, već u sljedećem gemu Hrvat se vratio te je drugi set odlučen u odlučujućoj 13. igri, koja je otišla na stranu našeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem trećem setu Marin se napokon pribrao te je više – manje dominirao, iako to još uvijek nije bilo ono što se očekuje od ne tako davno TOP 5 tenisača svijeta.

U sljedećem kolu Marin Čilić će igrati protiv kanadskog tenisača, 15. na ATP ljestvici, Denisa Shapovalova, s kojim ima omjer 1-1. Podsjetimom Čilić je slavio 2018. u Baselu, a Shapovalov prošle godine u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.