Martić: Nije to nogomet da je 2:0 i sudac svira kraj

Foto: fah

Izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije Vedran Martić nakon što su poveli protiv Austrije 2:0 u subotu, upozorava da pitanje pobjednika još uvijek nije riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvo je Borna Ćorić očekivano svladao Dennisa Novaka, da bi potom Borna Gojo pobijedio favoriziranog Dominica Thiema za veliko 2:0 vodstvo nakon prvog dana ogleda u dvorani na Zametu u Rijeci.

Na početku konferencije za medije, izbornik Vedran Martić bio je pun hvale za Bornu Goju.

– Borna je odradio fantastično, servirao je izvanredno. Bio je agresivan kada treba, branio se kad treba. Voleji su bili sve bolji i bolji kroz meč. U tie-breaku je odigrao hrabro, izlazio na mrežu. Kad je bilo najteže, on je izvukao neke poteze koji izvlače najbolji igrači na svijetu, to je odlika šampiona. Radujem se nastavku Davis Cupa i nastavku njegove sezone, rekao je na početku konferencije za medije izbornik Vedran Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Hrvatska ima veliku prednost, izbornik poziva na oprez.

– Idealan scenarij za nas nakon prvog dana. Oba su naša igrača odigrali odlične mečeve. Ćorić je očekivano pobijedio raspoloženog Novaka, a Gojo iznenadio Thiema. U susretu parova u nedjelju čeka nas iznimno težak meč. Ništa još nije gotovo. Nije to nogomet da vodiš 2:0 i čekaš da sudac svira kraj. Moramo osvojiti treći bod. Svi su u momčadi toga svjesni i nema opuštanja,upozorava izbornik.

Vedran Martić dodaje da svi kada dođu igrati Davis Cup daju sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I Borna Ćorić i Borna Gojo i Marin Čilić kada igra, daju sve od sebe. Svi su mečevi otvoreni, isto kao što vodimo, možemo tako i gubiti. Zadnjih godina smo imali vrhunske rezultate, trebamo biti zahvalni na tome. Vodimo, ali još nismo pobijedili, ističe.

U nedjelju mečevi počinju u 13 sati, a prvi je na rasporedu susret parova – Ivan Dodig i Nikola Mektić odmjerit će snage s Alexanderom Erlerom i Lucasom Miedlerom.

Nakon njih, ako bude potrebno, trebali bi igrati Ćorić i Thiem, a zatim i Gojo i Novak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.