Martin u rodnom Vukovaru: Čast mi je predstavljati ovaj grad

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Dvostruki svjetski i europski prvak, nositelj tri olimpijske medalje Damir Martin odmor provodi u rodnome Vukovaru. Iskoristili su to i lokalni čelnici kako bi mu i osobno čestitali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onamo gdje su njegovi preci započeli veslačku priču, on je donio i broncu iz Tokija. Nakon dva olimpijska srebra, za medalju brončana sjaja borio se do zadnjeg zaveslaja.

– Treća sam generacija veslača u obitelji nakon djeda i oca. Majka i otac su se upoznali ovdje u Veslačkom klubu Vukovar, stariji brat je isto veslao, na meni je bilo da pokupim ‘vrhnje’, pokupim medalje i svo to genetičko ulaganje, kaže Martin.

Iza njega je teško postoperativno razdoblje, još teže pripreme i zasluženo, suzama okupano – olimpijsko odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čast mi je predstavljati ovaj grad i čast mi je biti dio velikana ovoga grada i s ponosom to uvijek ističem, odakle dolazim i odakle su moji korijeni te odakle mi ta snaga i taj inat, rekao je sjajni hrvatski olimpijac.

Damir Martin u Vukovaru se susreo sa županom Damirom Dekanićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Tom je prigodom obišao i murale vukovarskih velikana, među kojima je i njegovo ime.

– U kontinuitetu donositi olimpijske medalje, kroz tri olimpijade, vjerujemo i navijamo da će biti i i četvrta, ali i da je jedna, to je već san mnogih sportaša i nešto što je vrijedno štovanja, rekao je gradonačelnik Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja ću sa svoje strane i sa strane Županije maksimalno se potruditi da u nekom nadolazećem vremenu damo prostor i pomognemo financijski i logistički upravo malim sportovima, izjavio je župan Dekanić.

Jer trenutačno mali sportovi uspješnu sportsku povijest ispisuju vlastitim entuzijazmom i upornošću, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.