Martinović: Imali smo pobjedu u ruci, borili smo se do kraja

martinović
epa09697351 Ivan Martinovic (L) of Croatia shoots during the Men's European Handball Championship main round Group I match between Montenegro and Croatia at the MVM Dome in Budapest, Hungary, 20 January 2022. EPA/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Hrvatski rukometaši remijem s Nizozemskom 28:28 (13:15) završili su nastup na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračem utakmice proglašen je sjajni Ivan Martinović koji je Nizozemcima zabio 12 pogodaka.

– Čestitao bih objema ekipama, bila je dobra borba od početka. Mislim da se vidio umor, teška je utakmica bila, imali smo opet loš start, a Nizozemska je to iskoristila. Imali smo pobjedu u ruci, borili smo se do kraja, treba i protivniku čestitati. Moramo naučiti nešto iz ove utakmice, rekao je Martinović.

– Budući da smo Hrvatska, očekivanja bi uvijek trebala biti velika. Ne želim pričati o izgovorima, bilo je i korone i svega, ali svi koji su došli su se borili koliko su mogli. Nadam se da ćemo na sljedećem prvenstvu ostvariti bolji plasman, dodao je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Hrvoje Horvat komentirao je utakmicu s Nizozemskom te se osvrnuo na nastup na Euru.- Borili smo se do zadnje kapi, do zadnjeg atoma snage, vidjeli smo zašto su izbacili domaćina prvenstva. Poveli smo bili tri razlike, poremetilo nas je isključenje Srne, gledali smo da sačuvamo bod, što nas je ostavilo ispred Crne Gore i Nizozemske, rekao je izbornik te dodao:

– Nemoguće je napraviti rezime, imali smo jednu ekipu u Osijeku pa smo s drugom došli na utakmicu s Francuskom. Potom su nam otpali igrači, ‘pokrpali’ smo se s Musom i Jelinićem protiv Srbije. Potom smo doveli treću postavu. Igračima je najteže, meni je teško voditi ekipu koju nikada nisam trenirao, zamislite kako je njima bilo. Sigurno ne možemo biti zadovoljni da nismo ušli u borbu za medalje.

Sjajnu je partiju pružio i Marin Šipić, drugi strijelac Hrvatske s osam pogodaka.- Htjeli smo pobijediti, otići doma s pobjedom. Mogu čestitati ekipi za cijelo prvenstvo, mijenjali su nas igrači koji su imali po jedan trening. Dobili smo puno mladih igrača, rekao je Šipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Lučin je 16 sekundi prije kraja utakmice pogodio za vodstvo Hrvatske 28:27, ali su Nizozemci ipak uspjeli iščupati bod.

– Mislim da je Nizozemska bila bolja prvo poluvrijeme, a mi drugo. Na kraju smo primili gol za neriješeno, rekao je Lučin te ocijenio ovaj Euro.

– Bilo je dobrih stvari, a bilo je i stvari na kojima bi trebali poraditi. Sve u svemu, teško je govoriti, prvi smo puta u ovom sastavu, rekao je Lučin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.