Mateo Kovačić djevojku Izabel upoznao je u crkvi u kojoj je bio ministrant

Foto: Instagram

Mateo Kovačić na Euru je dobio priliku zaigrati, bar nakratko, ali ovo nije priča o sportu, ovo je priča o njegovom životu. Donosimo vam neke informacije iz njegova života koje možda i niste znali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrirao u svojoj župi

U jednom intervjuu za Hrvatski katolički portal Raskrižje progovorio je o vjeri i utjecaju koji ima na njegov život.

“Ne znam koliko ja mogu reći o vjeri, upoznao Boga jesam, ali ja sam odgojen od malih nogu tako, uz Crkvu i vjeru. Ne mogu reći da sam imao neki težak put, kod mene je sve išlo lijepo „uzbrdo“, jedino što sam imao taj lom noge koji mi je, moram reći, dobro došao jer sam se duhovno obnovio, cijeli sam se promijenio nakon toga, tako da u svakom zlu ima nešto dobro. Što se tog loma tiče, iako to može čudno zvučati, ali stvarno je dobro došao. Meni put nije bio težak, neki dečki moraju ići po posudbama, meni je sve išlo dobro tako da se ne smijem buniti i drago mi je da se moram odricati zbog takvih stvari”, istaknuo je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram zahvaliti roditeljima jer nikad nisam doživljavao pritisak obitelji zbog nogometa. Dosta djece odustane zbog roditelja, zbog pritiska. Moji su roditelji to uvijek gledali sa strane, naravno nekad su morali nešto i reći, ali nikad nije prisutan pritisak, tako da je sve prošlo dobro. Sretan sam što živim takvim životom i što mogu dati sve od sebe u nogometu”, ispričao je o važnosti obitelji u svome životu.

Poznato je da je bio ministrant, a to se ponekad našlo i u njegovom razgovoru sa suigračima: ” Ima puno igrača koji su vjernici, ali uvijek se nađe netko tko psuje Boga. Naravno, ja sam pokušavao reći – Daj nemoj, nemoj psovati! Međutim, kad bih vidio da moj – nemoj, nemoj- nema učinka, onda bih prestao govoriti. Ako želi i dalje psovati, ne mogu ja tu ništa, samo ga preporučiti u molitvi. Sigurno da je bilo nekih situacija, to je možda čak više bila i zezancija, više nego što bi to bilo vrijeđanje, podrugljivo bi me nazivali ministrantom, ali nisam ja to shvatio kao neke uvrede. Naravno da sa suigračima mogu popričati i o vjeri.”

Izabel upoznao u crkvi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabel Andrijanić Mateo je upoznao u Crkvi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Nogometaš je tamo bio ministrant, a njegova sadašnja djevojka pjevala je u zboru. Navodno su se zaručili u ožujku ove godine.

Ovaj nogometaš često je isticao kako sanja o velikoj obitelji i da jedva čeka osnovati vlastitu. “Maštam o tome. Vidim koliko su moji roditelji sretni sa mnom i moje dvije sestre. Prekrasno je imati obitelj i djecu, jedva čekam”, rekao je reprezentativac.

Happy New Year from Us @izabelandrijanic ???✨??

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografiju objavljuje Mateo Kovacic (@mateokovacic8)

Her ????

Fotografiju objavljuje Mateo Kovacic (@mateokovacic8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna karijera

Kovačić je počeo igrati nogomet u ranoj dobi, 2000. godine, na akademiji LASK Linza. Godine 2007., kada je Kovačić bio 13-godišnji talentirani veznjak, uočili su ga iz nekoliko uglednih europskih klubova, VfB Stuttgart, Ajax, Juventus i Bayern München ali njegova obitelj odlučila je preseliti se u Zagreb i ondje se priključio u nogometnu akademiju zagrebačkog Dinama.

Prvi put je 2010. zaigrao za prvu momčad Dinama, i postao najmlađi strijelac HNL-a u utakmici protiv Hrvatskog Dragovoljca. 2011. je sa 17 godina i 82 dana, u utakmici Prve HNL protiv Lučkog, postao najmlađi kapetan u povijesti Dinama. U sezoni 2011./12. Mateo je s ekipom Dinama ušao u Ligu prvaka te je u skupini D igrao protiv Real Madrida, Lyona i Ajaxa. U zadnjoj utakmici u skupini u zagrebačkom porazu 1:7 protiv Lyona zabio je jedini Dinamov zgoditak i tako postao drugi najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka.

?????????????????

Fotografiju objavljuje Mateo Kovacic (@mateokovacic8)

2013. godine Mateo je prešao iz zagrebačkog Dinama u talijanski Inter za 11 mil. € 2015. Mateo potpisuje ugovor sa svjetskim nogometnim gigantom, Real Madridom na 6 godina.

Za hrvatsku nogometnu A reprezentaciju prvi je put nastupio 22. ožujka 2013. u Zagrebu protiv Srbije u pobjedi 2:0 u petom kolu skupine A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Hrvatski nogometni izbornik objavio je u svibnju 2016. popis za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem se nalazi Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.