Mateo Kovačić na udaru talijanskih kritičara

Dva mlada hrvatska reprezentativca, dva, po svemu sudeći, nasljednika Luke Modrića i Ivana Rakitića u daljoj budućnosti hrvatskog nogometa, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, u talijanskom Interu igraju s promjenjivom srećom. Naime, od kada je iz Dinama došao Brozović dojam je da se Kovačić na neki način nalazi u drugom planu, iako treba iskreno reći kako su mladi igrači, a Kovačić ima tek 21 godinu, skloni oscilacijama. Drugim riječima, ne treba se previše zabrinjavati zbog činjenice da Mateo ove sezone igra u Interu po principu toplo-hladno. Zavrijedio je takvom igrom “dragi naš Kovačić” i pomalo nepravedne kritike trenera Mancinija, nakon čega je i sam Kovačić prokomentirao riječi svog šefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari prečesto kritiziraju

“Kritike trenera Roberta Mancinija? Nijedna momčad nije samo jedan igrač, ne ovisi samo o jednom igraču, nogomet je momčadski sport, a ne pojedinačna igra”, rekao je Kovačić, nakon čega je dodao: “Igračima se dogode loše utakmice, ali u Italiji su kritičari stalno dežurni i prečesto kritiziraju”.

Nažalost po hrvatskog reprezentativca talijanski sportski novinari nemaju previše strpljenja te traže rezultate odmah, posebno su nestrpljivi prema strancima koji da bi uspjeli u Italiji moraju biti barem dvadeset posto bolji od domaćeg nogometaša. Nažalost, dolaskom švicarskog nogometnog reprezentativca, koji je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu prošle godine pokazao sjajan nogomet, Xherdana Shaqirija, Kovačić češće ulazi s klupe za rezerve u igru. Trener Mancini ovu činjenicu prokomentirao je riječima: “Doveli smo nove igrače, međutim, konkurencija je uvijek dobra i korisna za momčad.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter nikako da se izvuče iz prosječnosti

Talijanski nogometni div Inter, nažalost, već godinama ne može uhvatiti ritam i onu razinu kakvu je imao dok je predvođen portugalskim stručnjakom Jose Mourinhom jurišao prema europskoj kruni, dakle, pobjedi u Ligi prvaka, kada su u finalu bili bolji od njemačkog Bayerna našeg Ivice Olića. Kad nema rezultata očito je, neki će reći čak i logično, da su stranci prvi na udaru kritičara, medija i struke. I nije tako samo u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.