Mateo Kovačić postao najskuplji hrvatski nogometaš: Engleski Chelsea za hrvatskog veznjaka dao 45 milijuna eura

Rijeka, 3.6.2019. - Mateo Kovačić dao izjavu za medije uoči utakmice protiv Walesa. Na fotografiji Mateo Kovačić. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Pobjednik nogometne Europske lige, engleski prvoligaš Chelsea u ponedjeljak je i službeno potvrdio dovođenje hrvatskog reprezentativnog veznjaka Matea Kovačića iz madridskog Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Reala u Chelseaju te je upisao čak 51 nastup za “plave” sa Stamford Bridgea u svim natjecanjima.

Iz Chelseaja su objavili kako su s Kovačićem potpisali petogodišnji ugovor, a vrijednost transfera se procjenjuje na 45 milijuna eura čime je ovaj 25-godišnji veznjak postao najskuplji hrvatski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno sam uživao u prošloj sezoni koju sam proveo na posudbi u Chelseaju, osjećam se ugodno i u klubu i u gradu Londonu. Jako sam sretan što je moj prelazak postao stalan. Imali smo uspješnu godinu s osvajanjem Europske lige, a nadam se kako ću doprinijeti novim uspjesima u sljedećim sezonama”, izjavio je Kovačić.

“Mateo je dokazao koliko je sposoban igrač tijekom prošle sezone i oduševljeni smo što mu možemo pružiti dobrodošlicu na stalnoj bazi. On je igrač koji već ima dosta iskustva i u klubu i na međunarodnoj razini i sigurni smo kako će ovo biti uspješan posao za nas”, rekla je direktorica Chelseaja Marina Granovskaja.

Kovačić je seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu iz kojega je 2013. godine preašo u milanski Inter, da bi 2015. otišao u Real Madrid. Prije godinu dana je nezadovoljan minutažom odlučio otići iz Reala na posudbu u Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.