Matjaž Kek: Imam dojam da je kod nekih igrača individualni interes ispred kolektiva, a to bi mogao biti veliki problem

Foto: fah

Matjaž Kek, trener Rijeke, još je pod negativnim dojmom poraza od Milana 3:2 na San Siru u drugom kolu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekoliko sam puta naglasio, odbacujem svaku pohvalu u porazu. Filozofija je to Rijeke, jer da nije tako posljednjih pet godina ne bismo sada bili tamo gdje jesmo”, rekao je za Novi list.

“Ponavljam se, ali… Imaš neku ideju u u glavi, pokušaš je nacrtati na terenu. Jednom upali i trener je genijalac, drugi puta ne i – neznalica je. Puno je stvari koje se ne vide prostim okom. Ponekad donesu rezultat, drugi put ne. Ne živim ja od toga, jesam li pogodio… U Milanu je bila više metafora trenerskog razmišljanja kada si unutra. Vi mediji ponekad gledate drukčije, stvar percepcije nogometa. Nikad nisi potpuno u pravu i nikad nije tako da je samo tvoja odluka ona prava”, dodao je.

“Ne prihvaćam individulanu krivnju. Ima neke stvari za koje želim da rade drukčije, ukazujem im na manjkavosti da bi razvijali svoju kvalitetu, a time i kvalitetu – ekipe! Kao što sam rekao dan prije utakmice, Rijekina snaga mora biti u kolektivu i tako će biti dok sam ja trener! Svi u službi kolektiva. Koji će, kao i do sada, izbaciti pojedince”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao trener najbolje znam što smo svi zajedno uložili u tu utakmicu. Na prelagan način smo to prosuli nakon izjednačenja. Žao mi je i tih divnih navijača koji nikada neće shvatiti u čemu je problem”, ističe.

“Nakon izjednačenja morali smo biti hrabri i odlučni. Otjerati suparnika od našeg gola, a ne uvlačiti se vrataru u krilo… Mladi su naši igrači, imaju silni potencijal, ali moramo ga razvijati stalno, a ne živjeti na staroj slavi proljetnih slavlja. Ni u koga nisam upirao prstom, moja kritika nije uperena protiv igrača, njihov sam trener i samo im želim pomoći”, dodao je.

“Nije dobro što imam dojam da je kod nekih igrača individualni interes ispred kolektiva. Isticanje na štetu kolektiva mogao bi biti veliki problem!”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.