Mavrović o ideji koja bi mogla zakočiti Hrgovića: ‘Onemogućiti mu priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin’

Foto: fah

Željko Mavrović, direktor hrvatske boksačke reprezentacije, iznio je jedinstveni stav čelništva naše boksačke organizacije po pitanju olimpijskog nastupa našeg trenutačno najboljeg boksača. Naime, izbornik Leonard Pijetraj nedavno je u intervjuu za Večernji list izjavio kako će Filip biti u prilici boriti se za Olimpijske igre u Tokiju samo “ako dođe na Prvenstvo Hrvatske, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja malenkost, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza su istog stava, a taj je da je Filip Hrgović apsolutni prioritet kao teškaš, koji će dobiti priliku otići na izborne turnire ili mjesta na kojima se mogu izboriti Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen i bit će mu omogućeno to učiniti”, rekao je Mavrović za Sportske novosti.

“Što se tiče ideje izbornika Leonarda Pijetraja da je Marko Milun bolji boksač, a on to otvoreno priča, to je jasno vjera trenera u svojeg boksača, ali… U statusnom boksačkom pogledu stvari stoje sasvim drukčije. Hrgović je jedan od 10 najboljih profesionalnih teškaša na svijetu, a Milun možda među 10 najboljih olimpijaca. Možda, ali i to je nategnuto. Ovog trenutka Milun, budimo realni, nema ništa”, dodao je.

“Čovjeku koji je zadužio naš boks i sport s olimpijskom medaljom iz Rija, sada onemogućiti nastup ili priliku za izboriti nastup na Igrama u Tokiju bio bi stvarno zločin. Kazneno djelo. Kada bi HBS s bilo kojim svojim tijelom izašao s takvim stavom ili idejom, ja sigurno više nikada s tim ljudima ne bih bio u istoj organizacijskoj priči. Dakle, naglašavam da Hrvatski boksački savez apsolutno stoji iza Filipa Hrgovića. Veseli se njegovim nastupima i rezultatima, ponosni smo što je svojedobno kroz HBS stekao ugled dobrog boksača što mu je omogućilo da u profesionalni boks uđe na relativno velika vrata. Ima li Filip Hrgović nekakav interes s osvajanjem olimpijske medalje, ne znam, međutim sigurno bi s osvajanjem olimpijskog zlata, recimo, stvorio silnu pažnju prema sebi koju niti jedan drugi boksač teške kategorije nikada u povijesti nije složio. Nitko, naime, dosad nije imao priliku kao profesionalac osvojiti olimpijsko zlato. Vladimir Kličko je nakon nekoliko godina što je držao svjetski naslov, bio ozbiljno zainteresiran za OI u Riju. Zato što je želio okruniti karijeru s olimpijskim zlatom koje ne nosi toliki novac, ali ima silno zvučni ugled koji svijet boksa prepoznaje kao naslov svjetskog prvaka”, jasan je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.