Mediji bruje o novom skandalu u nogometu: Je li utakmica mladih reprezentacija Italije i Njemačke namještena?

Foto: Snimka zaslona

Slovački mediji bruje o još jednom potencijalnom nogometnom skandalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o Europskom prvenstvu za nogometaše do 21 godinu. U posljednjem kolu skupine nogometaši Italije svladali su Njemačku minimalno 1:0, rezultat je to koji je obje momčadi odveo do polufinala, Naravno, sve bi bilo drugačije da su Nijemci primili još koji pogodak jer bi tada ispali, da su kojim slučajem zabili Italija bi ispala iz natjecanja, ovako je navedeni rezultat taman odgovarao i Njemačkoj i Italiji. ”Džentlmenski.”

Dakako, puno je tu spekulacija, stvarnih dokaza, osim nekih indicija, ponašanja igrača tijekom utakmice na travnjaku, nema.  Zbog ovakvog rezultata nezadovoljni su Slovaci, koji bi prošli da je utakmica između Talijana i Nijemaca okončana nekim drugim rezultatom. Slovački izbornik Pavel Hapala izuzetno je nezadovoljan i razočaran, što i ne krije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam razočaran, svi smo. Uza svo dužno poštovanje prema Englezima i Španjolcima, turnir je za mene završen, neću ga gledati. Ono što su priredili Nijemci i Talijani velika je sramota za nogomet na tako velikom natjecanju…”

Do polufinala Europskog nogometnog prvenstva mogla je i Češka, koja je poražena od Danske, zbog čega su se Talijani i Nijemci mogli nesmetano i ležerno dodavati kako bi vrijeme prošlo i kako bi se sve završilo na opće zadovoljstvo igrača i stručnih stožera obje reprezentacije. Jednostavno, trebali su samo slušati vijesti s utakmice Danske i Češke te čekati kraj susreta. Sve im je išlo u prilog.

Sustav natjecanja je takav da dalje ide tek najbolji drugoplasirani, Slovaci, koji su završili drugi s gol razlikom 6:3, nisu uspjeli jer Njemačka ima gol razliku 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sami sudionici potencijalnog skandala nisu se previše trudili odbaciti optužbe, tako napadač njemačke reprezentacije Davie Selke tvrdi kako ”to i nije bila baš najzanimljivija utakmica za navijače…” Direktor njemačke reprezentacije Horst Hrubesch je pokušavajući se opravdati rekao:  “Nemojmo se zanositi, pa sasvim je normalno igrati sigurnije zadnjih pet-šest minuta utakmice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.