‘Medijska podvala’ kako bi se destabilizirali Vatreni? Ništa od Carla Ancelottija, Davor Šuker demantirao nagađanja!

Foto: fah

Jutros su gotovo svo ozbiljniji mediji u Hrvatskoj prenijeli talijansku Gazzettu dello Sport, koja je objavila kako HNS pregovara s poznatim talijanskim trenerom Carlom Ancelottijem, koji bi, kako Talijani tvrde, ”trebao Vatrene voditi samo na Svjetskom prvenstvu…” Dakle, radilo bi se o jednokratnom angažmanu do kojeg bi trebalo doći ako bi Dalić s Vatrenima prošao Grčku u dodatnim kvalifikacijama za SP ovog studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, od toga neće biti ništa. Neki tvrde kako se zapravo radilo o medijskoj podvali u svrhu destabilizacije hrvatske nogometne reprezentacije uoči ključne dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska ima izbornika, Zlatka Dalića, koji je dobio priliku voditi Vatrene još najmanje dvije utakmice, dakle, sve ovisi o Daliću, ako Vatreni preko Grčke izbore plasman u Rusiju i Dalić će ostati na mjestu izbornika.

Oglasio se i Davor Šuker, predsjednik HNS-a, koji je odlučno demantirao bilo kakve pregovore s Ancelottijem. Šuker je bio čak i pomalo ljut na novinare.

”Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je La Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije, tipične “false notizie”, kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama. Mogu samo reći kako je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri prenijeti ovakvu neistinu – kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novoga, ali mi ćemo nastaviti raditi u interesu hrvatskog nogometa. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu”, rekao je Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.