Mektić na pripremama za Davis Cup: Imamo razloga za samouvjerenost

Foto: fah

Hrvatska Davis Cup reprezentacija boravi u Rijeci gdje se priprema za dvoboj s Austrijom. Podsjetimo, zbog operacije koljena neće nastupiti prvi hrvatski reket Marin Čilić, no bez obzira na njegov izostanak, Hrvatska ima kvalitetu kojom može pobijediti Austrijance predvođene Dominicom Thiemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorani Zamet traju posljednje pripreme uoči ogleda Hrvatske i Austrije u Davis Cupu. Ovo je treći put kako će hrvatski tenisači igrati pred riječkom publikom. Nažalost, zbog ozljede neće biti Marina Čilića, no kvalitete ne nedostaje. U igri parova tu su Nikola Mektić i Mate Pavić koji, iako neočekivano poraženi u drugom kolu Australina Opena, su zasigurno favoriti nad austrijskom kombinacijom.

– Imali smo dobar start i osvojili turnir iz serije 250. Australian Open je možda malo razočaravajuće prošao, ali sve u svemu, dobro. Osjećamo se dobro, imali smo dobar kraj godine, imamo razloga za samouvjerenost. Imali smo uspjeha protiv ovih austrijskih igrača s kojim ćemo igrati, kazao je Mektić.

Veliku priliku da trenira s “velikim dečkima” dobio je mladi 18-godišnji Mili Poljičak. Iako ne konkurira za nastup u Rijeci trenira i upija znanje u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znači dosta skupljati iskustvo, pogotovo ako ću jednog dana nastupati u Davis Cupu. Vidjeti kakva je atmosfera, neke određene stvari i kako sve funkcionira i pripremiti se buduće nastupe, kazao je Poljičak.

Za njega ova sezona dobro je počela osvajanjem prve seniorske titule u karijeri. U svom drugom finalu, nakon Challengera u Zagrebu, Mili je osvojio ITF turnir i trenutačno je 465. igrač na svjetskoj ljestvici.

– To je dokaz da imam neku kvalitetu i da se dobro radi te motivacija za dalje, zaključio je mladi hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija sutra počinje s trenizima, a dvoboji su na rasporedu u subotu i nedjelju. Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice Davis Cupa u rujnu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.