Messi bliži odlasku iz Barcelone nego ikad prije

Sukobi na relaciji najboljeg igrača Barcelone Lionela Messija i trenera Luisa Enriquea pojačali su medijske špekulacije o mogućem odlasku Argentinca iz kluba za koji igra od rane mladosti, a neki mediji tvrde da Messi nikada nije bio bliži odlasku s Nou Campa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi i trener Barcelone Luis Enrique već neko vrijeme ne žive u idili, a svakoga dana se u medijima pojavljuju novi detalji oko ovog sukoba. Prema pisanju najupućenijih španjolskih dnevnika, poput Marce, Asa ili El Mundo Deportiva, Messi je postavio ultimatum klupskim čelnicima “ili on ili ja”. Španjolski mediji tvrde da će, bude li doista doveden u takvu situaciju, predsjednik Barcelone Josep Bartomeu imati lagan posao i riješiti se Enriquea.

Ipak, ima i onih koji misle drugačije. Dopisnik britanskog SkySportsa iz Španjolske tvrdi da “Messi nikada nije bio bliži odlasku iz Barcelone nego sada”, no uz dodatak da “to ne znači i da će napustiti Nou Camp, već da samo može početi razmišljati o takvoj mogućnosti”. Nepotvrđene vijesti da su se neki klubovi raspitivali kod članova uže Messijeve obitelji “bi li Leo bio voljan otići iz Barcelone”, dodatno potpaljuju već ionako uzavrelu atmosferu u Barceloninoj svlačionici.

Klubova koji mogu izdvojiti oko 550 milijuna eura, koliko se procjenjuje da bi stajao Messijev angažman, nema mnogo. PSG, Real Madrid i Manchester City to zasigurno mogu platiti, a u posljednjim špekulacijama oko mogućeg angažmana spominje se i Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći u srijedu na konferenciji za medije uoči sutrašnje prve utakmice osmine finala protiv Elchea, trener Luis Enrique odbio je komentirati vijesti o sukobu s Messijem.

“Nemam ja što potvrditi ili demantirati. Oko nas su sad samo negativne vibracije, nema ničeg pozitivnog. Tijekom sezone se svašta događa i moramo se nositi sa svakakvim situacijama. Što se mene tiče, sve što se događa unutar momčadi, ostat će unutar momčadi. Nije moj posao komentirati glasine. Ja sam sretan, možda čak i sretniji nego ikada”, rekao je Enrique te zanijekao da je pred njega postavljen bilo kakav ultimatum.

“U stalnom sam kontaktu s predsjednikom i nitko mi nije postavio nikakav ultimatum. Utakmicu s Elcheom dočekujem s jednakim samopouzdanjem kao i sve ostale utakmice. Vjerujem u svoje igrače jednako kao i prije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ako čitate između redaka, Enrique je dao naslutiti da njegov odnos s Messijem nije idealan.

“Razgovaram sa svim igračima, ali ne mogu sa svima razgovarati svakoga dana. Messi nam je važan, najbolji je igrač na svijetu. Rekao sam to dovoljno puta i ne moram se više ponavljati.”

Za srijedu je na Nou Campu najavljeno i medijsko obraćanje predsjednika Bertomeua, a nema sumnje da će svoju stranu priče uskoro iznijeti i Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.