Mihovil Župa slavodobitnik 306. Sinjske alke: Dječački san se ostvario!

Sinj, 08.08.2021 - Održana je 306. Sinjska alka pred nekoliko tisuća gledatalja na alkarskom trkalištu. Na fotografiji Mihovil Župa. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Mihovil Župa, debitant – slavodobitnik je 306. Sinske alke. Alku je osvojio sa tri pogotka ‘u sridu’ i dva pogodaka ‘u dva’. Snage je ove godine odmjerilo 17 alkara kopljanika, među njima čak četiri debitanta. Tom manifestacijom Sinjani obilježavaju važan trenutak svoje povijesti, kada su se obranili od najezde Osmanlijskog carstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam ništa još. Dok mi vojvoda ne pročita ime, da plamenac i dok ne kažem ‘I tebi vojvodo’… Emocije, oduševljenje, dječački san mi se ostvario. Ajme, ajme”, prva je reakcija Mihovila Župe na pobjedu.

Dodao je kako će se slaviti večeras u Košutama. Pobjedu kaže – posvećuje svojoj obitelji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.