Mikulić i Ristoski najbolji sportaši s invaliditetom

Zagreb, 03.02.2022. - Sveèano proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2021. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Kako tradicija nalaže nakon Zimskih olimpijskih, Peking će ugostiti i paraolimpijske igre, a upravo danas naši su paraolimpijci obilježili dan hrvatskog paraolimpijskog sporta. Tom je prigodom održano 25. proglašenje najuspješnijih sportaša s invaliditetom koji su se s Olimpijskih igara u Tokiju vratili s čak sedam medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza naših paraolimpijaca najuspješnija je godina u povijesti pa su se s lijepim emocijama mogli prisjetiti brojnih trenutaka osvajanja medalja tijekom 2021.

Najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen je taekwondoist Ivan Mikulić koji je u protekloj godini osvojio dva velika srebra – na Paraolimpijskim igrama u Japanu te na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

U konkurenciji sportašica, titula najuspješnije pripala je Mikeli Ristoski koja se broncama okitila na Igrama u Tokiju i Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješniju ekipu čine brončane paraolimpijke, stolnotenisačice Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić.

Nagrada za najboljeg stručnog djelatnika HPO-a otišla je u ruke Mladena Tomića. Taekwondo trenera koji je Ivana Mikulića pripremio za paraolimpijsko srebro i brojne druge uspjehe.

Svjetski i europski prvak u obaranju ruke Luka Drokan te dvostruka europska prvakinja, kuglačica Ruža Markešić istaknuti su kao najuspješniji u neparaolimpijskim sportovima, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.