Svečani prijem za zlatnu hrvatsku paraolimpijku Mikelu Ristoski u Puli: ‘Uzor mladima da se bave sportom’

Foto: fah

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić priredili su danas prijem za paraolimpijku, atletičarku Mikelu Ristoski koja je na nedavno održanom Paraolimpijskim igrama u Rio de Jaineru osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo koliko je truda, energije, ali i novaca potrebno za ovakve rezultate, stoga je ovo jedna mala zahvala na svemu što činiš za promociju Istre i Hrvatske. Svojim si izvanrednim uspjesima u atletici pridonijela istarskom sportu te popularizaciji sporta osoba s invaliditetom“, istaknuo je župan Flego i dodao kako je Mikela cijelu županiju učinila ponosnom izrazivši pritom nadu da će svoju pozitivnu i borbenu energiju zadržati i na budućim natjecanjima.

Čestitkama se pridružio i pulski gradonačelnik Boris Miletić, naglasivši kako je Pula grad sa samo 67.000 stanovnika, a istovremeno velikog broja kvalitetnih, vrhunskih sportaša.

“Osobe poput Mikele uzor su drugim mladima da se bave sportom i vode aktivan i zdrav život. Također, one su primjer svima kako se trud i upornost isplate”, izjavio je gradonačelnik Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna paraolimpijka Mikela Ristoski izrazila je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatom u Riju te nadu kako će na Paraolimpijskimm igrama u Tokiju 2018. godine biti još bolja.

Uz prigodne poklone istarski župan Valter Flego nagradio je Mikelu Ristoski s 25.000 kuna. Ristoski je prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila treće mjesto, a u Riju je rekordnim skokom od 5.79 metara osvojila zlato te postavila i osobni rekord. Svjetska rekorderka u troskoku (11,67m) i zlatna sa zadnjeg Svjetskog prvenstva 2015. u Dohi, Ristoski je u Rio došla kao jedna od glavnih favoritkinja pošto je u glavnom gradu Katara osvojila srebro u skoku u dalj. U rujnu 2012. godine dobila je Grb Istarske županije za uspjeh na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Londonu i za promoviranje Istarske županije.

Također, 2011. godine dobila je Grb Grada Pule za zasluge u sportu. U veljači 2016. godine, kao osvajačica zlatne medalje u troskoku i srebrne u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Dohi Mikela Ristoski proglašena je najboljom hrvatskom sportašicom s invaliditetom za 2015. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.