Mikulić osvojio broncu na IWAS svjetskim igrama

Foto: fah

Prvog dana natjecanja na 7. IWAS svjetskim igrama koje se održavaju u portugalskom Vila Real de Santo Antonio hrvatski reprezentativac u para taekwondou Ivan Mikulić osvojio je brončano odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj borbi dana Mikulić je svladao je Britanca Matta Busha 21-8, no u drugoj borbi je izgubio od Iranca Asghara Aziziaghdamsa sa 2-15.

Brončana medalja Splićanina Ivana Mikulića bila je prva medalja na ovom natjecanju za hrvatske sportaše.

“Dojmovi su mi nekako pomiješani. Prvo sam saznao jučer da je došlo do izmjene pravila i da borba traje jednu rundu od pet minuta ili se prekida nakon veće razlike od 12 poena. Ovo mi je svojevrsna pljuska što vjerujem da će me potaknuti na još bolje rezultate. Nakon pet godina ovo mi je prva međunarodna bronca. Već za tri dana imat ću priliku da to popravim na Europskom prvenstvu u Sofiji gdje sutra putujem,” izjavio je Mikulić, trenutno prvi na svjetskoj rang listi boraca težih od 75 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deni Černi je u spojenim kategorijama F32,F33 i F52 u kugli daljinom od 8,88 metara i s 780 bodova osvojio je zlatnu medalju.

U spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57 Jelena Vuković u bacanju diska osvojila je srebro daljinom od 20,97 metara i 635 bodova. Nataša Sobočan bila je brončana s 15,28 metara sa 620 bodova. Slavila je Čehinja Miroslava Obrova sa 783 boda.

Petra Štruklec je u kategoriji atletičarki niskim rastom u kugli osvojila je srebro s daljinom od 5,67 metara i 733 boda. Hrvatski plivač Tomi Brajša na 150 metara mješovito osvojio je srebrenu medalju s vremenom od 3:23.58.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 7. IWAS svjetskim igrama nastupa preko 400 sportaša s amputacijama, niskim rastom, u invalidskim kolicima i cerebralnom paralizom, a 25 hrvatskih sportaša nadmeće se u atletici, plivanju, stolnom tenisu i para taekwondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.