Hrvatski paraolimpijac Mikulić prvi hrvatski predstavnik u parataekwondou na POI u Tokiju

Foto: fah

Ivan Mikulić, član Taekwondo kluba “Galeb” iz Splita je u petak na Otvorenom parataekwondo prvenstvu Australije i Oceanije u Cararra Gold Coastu, sedamdesetak kilometara od Brisbanea, u finalu kategorije K44 M+75kg svladao reprezentativca SAD-a Evana Medella s 24-15 potvrdivši tako prvo mjesto na svjetskoj rang listi koje vodi na POI u Tokio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medell je drugi na svjetskoj rang ljestvici. Treće mjesto pripalo je aktualnom svjetskom prvaku Englezu Matu Bushu.

Mikulić je 17. lipnja u Portlandu u SAD-u na Otvorenom prvenstvu PanAmerike zauzeo drugo mjesto.

“Mikulić, ovom pobjedom, osim što je potvrdio vodeće mjesto na svjetskoj rang listi, zasigurno će biti prvi hrvatski paraolimpijac u parataekwondou koji će u Tokiju biti po prvi put uvršten u redovan sportski program Igara”, izjavio je izbornik Mladen Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu će Mikulić još nastupiti na 7. Europskom prvenstvu u parataekwondu koje će se održati u Bariju u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.