Miočić o pobjedi nad Cormierom: Dobro da sam ga uzdrmao, jer je stvarno opasan

Foto: snimka zaslona

“DC je opasan. Uočio sam neke slabosti u trećoj rundi. Hvala Bogu da sam ga u četvrtoj rundi sam ga uzdrmao desnicom, jer on je stvarno opasan”, izjavio je Stipe Miočić nakon borbe za UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji održanoj u Anaheimu u kojoj je tehničkim nokautom svladao dosadašnjeg prvaka Daniela Cormiera, koji mu je taj naslov bio preoteo prije 13 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do četvrte runde dvoboja na koji je čekao duže od godine dana, činilo se da će Stipe Miočić morati još jednom priznati poraz u dvoboju sa za teškaša prilično niskim (173 cm), ali vrlo brzim i opasnim 40-godišnjim udaračem Cormierom.

Naime, branitelj naslova je prema bodovnim sucima u tom trenutku imao osiguranu pobjedu, jer su mu sva tri suca davala prednost, a njegovu nadmoć je potkrijepila i statistika, prema kojoj je imao gotovo dvostruko više zadanih značajnih udaraca, od kojih je velika većina završila na glavi borca hrvatskih korijena iz Clevelanda.

No, u četvrtoj rundi je Miočić promijenio taktiku i počeo zadavati više udaraca u tijelo Cormiera. Jedan takav, kad je na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde lijevim krošeom pogodio desnu stranu Cormierova tijela. Nakon toga je uslijedila serija udaraca u glavu, od kojih se srušeni Cormier više nije mogao braniti pa je sudac Herb Dean bio prisiljen prekinuti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjetio sam da ga je taj kroše u tijelo ozlijedio. Spustio je ruke pa sam mogao krenuti preko njih. Trener mi je savjetovao da više koristim desnu ruku. Znao sam da mu nanosim bol. Samo sam trebao nastaviti i čekati trenutak da se nešto otvori”, opisao je Miočić odlučujući trenutak u borbi.

“Napravio je odličnu taktičku prilagodbu”, pohvalio je dosadašnji prvak Stipu Miočića za način na koji je završio borbi nakon više od 19 minuta otvorene borbe u kojoj je Cormier zadao čak 181 značajan udarac, što je novi UFC-ov rekord za tešku kategoriju.

Cormier i Miočić su zajedno zadali 304 značajna udarca, što je također novi UFC rekord za borbu teške kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je izdržao pravu kanonadu, za Miočićev povratak na svjetski tron ključnim se pokazala fizička priprema, a izdržljivosti je zasigurno pomogla činjenica da je borac iz Clevelanda na službenom vaganju imao samo 104,5 kilograma, što je bilo za 2,5 kg manje nego li uoči ijedne prijašnje borbe u UFC-u.

Vidno iscrpljen, nakon što je vratio pojas u svoje vlasništvo, Miočić je poručio gledateljima u Honda Centeru u Anaheimu i milijunima pred televizijskim ekranima:

“To je to, umoran sam, idemo kući.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna borba u sklopu događaja UFC 241, kojem je domaćin bio Anaheim, te njezin konačan ishod pobudili su mnoge reakcije zvijezda slobodne borbe i drugih sportaša na društvenim mrežama.

“Klanjam mu se, Stipe je najbolji teškaš svih vremena, Nemam što drugo reći”, poručio je Jon Bones Jones, aktualni UFC prvak u poluteškoj kategoriji, koji je dvaput u karijeri pobijedio Cormiera u poluteškoj kategoriji, ali mu je pobjeda i naslov iz 2017. godine, osvojen baš u Anaheimu, oduzet zbog pozitivnog dopinškog nalaza.

“Ovo je bila impresivna borba od obojice. Ponosan sam na svoju kategoriju i čestitam novom prvaku na izvedbu. Idemo u novi obračun!!!”, poruka je koju je Miočiću uputio Kamerunac Francis Ngannou, kojeg je Stipe porazio u siječnju 2018. godine.

“Inače ne uživam u borbama teškaša. Sinoć sam iznimno uživao u svakoj sekundi glavne borbe… ova dvojica su legende”, napisao je Eddie Alvarez, bivši UFC-ov svjetski prvak u lakoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitarima su se pridružili i košarkaši Cleveland Cavaliersa, Tristan Thompson i Larry Nance Jr.

Thompson je napisao “Idemo! Cleveland se diže”, a Nance Jr. je uz poruku “Raspoloženje:” objavio kratki isječak koji prikazuje Stipu Miočića sa širokim osmjehom i pobjednički uzdignutim rukama.

I sam Stipe je proslavio pobjedu autoportretom na kojem su vidljive ozljede po licu koje je dobio od brojnih Cormierovih udaraca, a iznad fotografije je napisao: “Najzločestiji čovjek na planeti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.