Miralem Pjanić odlaskom iz Barcelone spasit će i sebe i Koemana

Foto: Twitter

Bosansko – hercegovački reprezentativac i jedan od ”najvećih promašaja u novijoj povijesti Barcelone, Miralem Pjanić, broji svoje posljednje tjedne na Nou Campu. Pjanić je, kao i aktualni trener, Ronald Koeman, stigao prošlog ljeta u Barcelonu, od tada do danas gotovo da i ne igra. I dok je jesenas koliko toliko igrao, dobivao minute na kapaljku, ovog je proljeća nestao sa scene, posljednji nastup upisao je još prije skoro dva mjeseca u Ligi prvaka protiv PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Koeman je više puta jasno pokazao da ne računa na Pjanića, ako je tome tako ima li uopće izbora bosansko-hercegovački nogometaš osim napustiti Nou Camp? Pjanić je u nekoliko navrata javno apelirao da mu se pruži prilika, no bez odjeka.

”Zamolio bih ga da mi da priliku da odigram dvije ili tri utakmice u kontinuitetu. To je ono što svakom nogometašu  treba. Nastavljam raditi i čekam svoju šansu. Trener daje šansu mladim nogometašima, to je odlično, ali vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u bitnim utakmicama”, rekao je još u ožujku Pjanić.

Prošlo je mjesec dana, i više, ali kako onda tako i danas. Zapravo još i gore od toga, Koeman je očito ”presudio” Pjaniću te njegovoj budućnosti u momčadi. Kako piše portal TodoFichajes Koeman je  zatražio Pjanićevu prodaju na ljeto. Pjanić je, podsjetimo, plaćen 60 milijuna eura, a Barcelona će, kako bi donekle amortizirala transfer, tražiti oko 45 milijuna eura. Bolje išta nego ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim informacijama Pjanić bi karijeru mogao nastaviti na Otoku, odnosno u Premiershipu, bila bi to četvrta liga petice nakon što je prije toga iskusni 31-godišnji nogometaš igrao u Serie A, Ligue 1, navodno Pjanića želi Everton Carla Ancelottija.

BH nogometaš je uspio sanirati nešto blažu ozljedu te će konkurirati, ali vjerojatno neće igrati, za susret s Valencijom. Do sad nije uspio upisati niti jednu asistenciju, niti jedan pogodak, u dresu Barcelone, što je zaista poražavajući podatak za igrača koji je kao veliko pojačanje prošlog ljeta stigao iz Juventusa. Dakle, odlaskom iz Barce spasit će i sebe i trenera Koemana.

Uz Pjanića Koeman je navodno otpisao još nekoliko igrača, na izlaznim vratima je i Riqui Puig za kojeg su zainteresirani Betis i Getafe. Uz njih dvojicu spominje se i Philippe Coutinho kao igrač koji bi trebao napustiti Nou Camp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede pojačanja zasad je izvjesno da će Barcelonin dres obući Eric Garcia, koji stiže kao slobodan igrač iz Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.