(VIDEO) Mirko Filipović ponovno u Zagrebu, je li gotovo? Zagrlio sinove i najavio kraj karijere!

Foto: Facebook

Nakon osvajanja Rizinovog Grand Prixa Cro Cop vratio se u Hrvatsku. U zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su ga navijači, obitelji, novinari, pa i novinari portala koji je hrvatskog prvaka proglasio klošarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Na povratku u Zagreb posebno je bila dirljiva scena susreta Mirka Filipovića sa sinovima, kojima je pobjedu posvetio, Ivanom i Filipom.

Nakon povratka Mirko Filipović se fotografirao s navijačima te podijelio nekoliko autograma, zagrlio sinove i najavio kraj karijere, što je mnoge iznenadilo.

Foto: Snimka zaslona

“Kad sam ušao u finalnu borbu, bio mi je moj Ivan pred očima. Teško je mojoj obitelji to gledati, ali znao sam da ću ga slomiti. Nisam se žurio, držao sam se taktike. Bez svih ovih mojih ljudi ne bih uspio. Ovo je pojedinačni sport, ali bez moje ekipe ne bih mogao ništa. Pobjedu sam posvetio sinovima”, rekao je po povratku u domovinu iz dalekog Japana Mirko Filipović. S obzirom na sve što je u životu prošao olakšanje koje se osjeti poslije tri borbe u Tokiju posve je razumljivo. Nije lako držati visoku formu, tako dugo vrijeme, a posebno ne u petom desetljeću života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih izjava Filipović se osvrnuo i na mogućnost da je ovo u Japanu, kako smo već pisali, njegov labuđi pjev. “Lako je moguće da je to to, ja sam tako nešto i najavio. Bilo bi lijepo odraditi jednu oproštajnu borbu, ali ne znam hoće li to biti moguće, hoće mi zdravstveno stanje dopustiti. Ovo su bile najteže pripreme, krvavo sam radio i na +40 i po svakakvom vremenu. Bio sam strašno spreman, ali trud se isplatio”, poručio je Cro Cop, koji je rekao da je umoran, ali i da se osjeća odlično, unatoč činjenice da nije dugo spavao kako treba.

“Bio sam strašno spreman, ali trud se isplatio…”

Na Plesu je hrvatskog prvaka dočekalo stotinjak ljudi, dok je jedan čovjek napisao pjesmu Cro Copu te je istu recitirao, a zračnom lukom orilo se  “Mirko, Mirko…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirkov prijatelj i veliki prijatelj, s kojim je dijelio dobro i zlo svih ovih dana, tjedana, mjeseci priprema, Stipe Drviš, je rekao kako je njegov prijatelj vjerovao u sebe cijelo vrijeme i nikad nije bio ovako mentalno jak. “Ukoliko je ovo stvarno kraj nedostajat će mi pripreme i treninzi s njime. No, naravno da ćemo se nastaviti družiti van dvoran…”, izjavio je Stipe Drviš.

Podsjetimo za kraj, hrvatski borac Mirko Filipović u 43. godini dobio je tri meča u Saitama Areni, prvo je u četvrtfinalu nokautirao King Mo-a,da bi samo dva dana kasnije u svom stilu dobio još dvije borbe.  U polufinalu, na Staru godinu, nokautirao je ogromnog estonskog gorostasa bivšeg sumo-borca Baruta, čovjeka od 180 kilograma,i to za 50 sekundi, da bi u finalu srušio i bivšeg svjetskog prvaka u hrvanju, 14 kilograma težeg i 14 godina mlađeg Iranca Amira Aliakbarija.

Mirko Filipović je osim pobjedničkog pehara osvojio i 350.000 dolara, dijamantni sat i pojas prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.