Mišković o napadu na Poljudu, odlasku s pozicije u HNS-u…

Foto: snimka zaslona

Najviše se posljednjih dana priča o huliganskim ispadima na Poljudu te o napadu na predsjednika Rijeke, Damira Miškovića, u svečanoj loži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi pričaju o tužnim i ružnim stvarima. Što je bilo, što nije bilo. Tužno je da opet svi pričamo o tome”, rekao je Mišković za Radio Rijeku.

Je li mu se tko ispričao što je u svečanoj loži pogođen bocom?

“Nazvao me predsjednik Hajduka nekoliko sati kasnije i ispričao se. Nažalost, neke stvari se moraju popraviti u našem nogometu jer ovo se neće dobro završiti. To me boli.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je o provokacija gostiju koji su dočekani povicima: “Ubij, Srbina!”…

“Ne znam otkud tolika mržnja. Nas u Hrvatskoj ima jako malo i ako se budemo mrzili na ovakav način, neće biti dobro. Djeca gledaju te utakmice, imaju 10-15 godina, a Split i Rijeku gledaju na takav način. Jasno mi je da se ljudi 90 minuta na utakmici ispušu, ali u Splitu smo vidjeli da su prijeđene granice. To je strašno. Ružna slika je otišla prema svijetu, Italiji, Engleskoj… Svi su vidjeli scene koje ne donose ništa dobro hrvatskom nogometu.”

Nakon utakmice, napadnuti su navijači Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je van svake pameti. Ne samo ovaj napad, već i raniji napadi na navijače Hajduka u Rijeci prije nekoliko godina. Mislim tu na obje strane…”

Hajduk je u priopćenju naveo kako je ponašanje navijača plod rada Hrvatskog nogometnog saveza jer je “stanje u hrvatskom nogometu zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne”.

“I to je van svake pameti”, smatra predsjednik Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je Mišković onda nedavno napustio poziciju dopredsjednika u Hrvatskom nogometnom savezu?

“Nažalost, poslovne obaveze su prevelike. Moram se koncentrirati na posao, trenutno je takvo stanje. Ako ne mogu gore provoditi toliko vremena da utječem na nešto, onda je bolje da netko drugi zastupa naše interese i interese hrvatskog nogometa. Mislio sam i da će prestati priče da netko pomaže Rijeci. Od prvog dana govorim da imamo samo sportski motiv. Hrvatski nogomet će ići prema naprijed samo ako svi, baš svi, budemo radili na tome. Neće biti dobro ako budemo samo pričali o problemima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.