Mislav Oršić, čovjek preokreta i nade protiv Španjolske…

epa08814219 Dorukhan Tokoz (L) and Cengiz Under (R) of Turkey in action against Mislav Orsic (C) of Croatia during the international friendly soccer match between Turkey and Croatia in Istanbul, Turkey, 11 November 2020. EPA/ERDEM SAHIN

Nogometaš Dinama, Mislav Oršić, nije nogometaš početnik, već ima 28 godina bez obzira na to u idućih nekoliko godina može itekako biti od koristi Zlatku Daliću i hrvatskoj reprezentaciji, a što je pokazao na Europskom prvenstvu protiv Španjolske u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska je ispala nakon produžetaka, no kod 1:3 Oršić je ušao u igru te je bio motor preokreta, sam je zabio pogodak za 3:2, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade centrirao s lijeve strane, dakle, s pozicije koju inače drži Ivan Perišić, nakon čega je Mario Pašalić pogodio za 3:3 i veliku euforiju među hrvatskim navijačima. Na početu prvog produžetka Mislav Oršić je promašio veliku priliku za vodstvo Hrvatske, nakon toga još je veću prigodu zapucao Andrej Kramarić. Kramariću je priliku namjestio Mislav Oršić, koji je prošle sezone u Dinamovom dresu postigao 24 gola i tome dodao 24 asistencije. Navijači posebno pamte njegovu utakmicu protiv Tottenhama u osmini finala Europske lige. Dinamo je izbacio Mourinhov Tottenham poslije 0:2 iz prve utakmice, Modri su na Maksimiru slavili 3:0.

Za Sportske novosti Oršić je dao svoj komentar Europskog prvenstva i poglavito susreta u osmini finala protiv Španjolaca:

“Da znate samo kako sam bio napaljen kad sam ušao u igru… Do tada nisam ništa odigrao, jedva sam čekao dobiti neke minute da nešto pokušam napraviti. Lagao bih kad bih kazao da mi nije bilo žao i da nisam bio ljut. Međutim, poštovao sam odluku izbornika. On je donio odluku da dvaput odem na tribinu, da jednom budem na klupi. Ha, netko je morao biti na tribini… Samo toliko bih rekao o tome.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.