Mitovi i legende: Armada na ‘utakmicu istine’ Rijeka-Hajduk, Torcida neće navijati protiv Dinama već za svoje!

Foto: Facebook

Hajduk i Rijeka sutra, dakle, u subotu, od 17 sati na Poljudu igraju derbi kola, jadranski derbi ujedno je i najveći test za Rijeku. Naime, ako Riječani neokrznuti prođu u Splitu naslov prvaka bit će im praktički nadohvat ruke s obzirom na prednost od šest bodova, ali i na činjenicu da nakon Poljuda za momčad s Rujevice slijede nešto lakše utakmice.  Momčad slovenskog stručnjaka Matjaža Keka spremna je za utakmicu istine, kako su navijači Rijeke, pripadnici Armade, nazvali dvoboj u Splitu, Kek ide na pobjedu jer bi u slučaju podijele bodova Dinamo eventualnom pobjedom došao na samo četiri boda zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod Armade recimo kako su pripadnici spomenute navijačke skupine večeras napravili veliku feštu u svom gradu uoči puta prema Splitu, Rijeka će u gradu podno Marjana sasvim sigurno imati veliku potporu svojih navijača, očekuje se oko 15 000 do 20 000 ljudi.  Iako se kroz medije pojavljuju spekulacije da bi cijela Dalmacija voljela vidjeti na šampionskom tronu Rijeku, kad već ne mogu Hajduka, a samo da to ne bude Dinamo. Nema nikakve dvojbe da će Torcida navijati za svoj klub, za Hajduk i da kod Torcide nema nikakvih kalkulacija. Tim prije što neki tvrde kako je zbog navodnog savezništva, ili pakta kako to tvrdi, Mamića i Miškovića Rijeka Torcidi manje draga od Dinama. Koliko u tome ima istine teško je objektivno ustvrditi, u Hrvatskoj, pa i u nogometu, puno je mitova koji uglavnom počivaju na legenda. Iako legende i mitovi korijene vuku iz stvarnih događaja ipak u konačnici imaju jako malo veze sa stvarnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mit, pa onda nije ni legenda, Rijeka je jedinstvena, žele prvi naslov prvaka u povijesti, prva je to prilika za Rijeku nakon 1999. godine kada su bez titule ostali u posljednjem kolu jer nisu uspijeli pobijediti Osijek, ovog puta tvrde puno su iskusniji i žele sve riješiti prije posljednjeg kola. Cijeli je Kvarner u euforiji i zanosu zbog prilike generacije, očekuje se trofej, a možda čak i dva s obzirom na Hrvatski kup. Na Poljudu bi trebalo biti oko 1500 navijača Rijeke koji bi trebali ispuniti tzv. kavez za gostujuće navijače, na put većina njih kreće večeras. U gradu je prava ludnica, treći grad po veličini u Hrvatskoj neće spavati ako se Rijeka vrati iz Splita s tri boda. Armada prema Splitu dobrim dijelom putuje brodovima, dok ih jedan dio, njih nešto manje od 500, putuje cestovnim putem, automobilima, kombijima, autobusima, neki bi rekli motociklima te traktorima.  Brodom ”Zadar” prema Splitu morskim putem putuje oko tisuću pripadnika Armade. Dobar dio navijača Rijeke želi do Splita na način kako navijači organizirano još nikad nisu išli. Puno se toga u nogometu zadnjih dana događa a što se prije toga nikad nije dogodilo. Primjerice nikad nitko nije u Ligi prvaka rezultat od 0:4 nije pretvorio u pobjedu – do Barcelone prije dva dana. Nikad u HNL-u nitko nije bio prvak osim Dinama te jednom Zagreba, hoće li Rijeka slaviti po prvi put?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.