Mlade hrvatske šahovske nade započele natjecanje na Europskom prvenstvu

Foto: liz west

U Murecku u Štajerskoj danas je započelo Europsko prvenstvo mladih u kategorijama do 8, 10, 12 i do 14 godina, a hrvatske šahovske nade prvog su dana ostvarili jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini do 14 godina sudjeluju 23 igrača, a Hrvatsku predstavlja Frano Rajković koji je startao pobjedom nad Austrijankom Miriam Moerwald. U skupini do 12 godina ukupno je 18 sudionika, a naša Lucija Smetiško u prvom je kolu remizirala sa Slovencem Galom Založnikom.

U skupini do 10 godina sudjeluju 24 igrača, a hrvatski šah predstavlja Marta Trgovac, koja je na startu poražena od Slovenke Aline Lukač. U skupini do 8 godina samo je 17 igrača, a naša Renata Smetiško u prvom kolu remizirala je sa Švicarcem Norrisom Binzom.

Na prvenstvo će se odigrati ukupno 9 kola po švicarskom sustavu natjecanja, a nove europske prvake u najmlađim kategorijama saznat ćemo 13. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.