Mladi Vatreni u lovu na europsku smotru

Foto: fah

Pred mladom hrvatskom nogometnom reprezentacijom posljednje su dvije utakmice u skupini G kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Olića prvo će danas od 18 sati ugostiti Andoru, a 15. listopada će zaključiti nastup u skupini dvobojem protiv Grčke. Obje utakmice igrat će se na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici.

Ljestvicu skupine G predvodi Portugal koji je u osam utakmica skupio 21 bod. Slijedi Grčka sa 17 bodova, a Hrvatska je na trećem mjestu sa 16 bodova, no Grci imaju susret više.

Borba za drugu poziciju

Za očekivati je da će mladi Portugalci na kraju kvalifikacija osvojiti prvu poziciju jer ih očekuju susreti protiv objektivno daleko slabijih momčadi, Farskih otoka i Andore, a za drugo mjesto će po svemu sudeći odlučiti posljednja utakmica između mladih Vatrenih i njihovih grčkih vršnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga, Hrvatska treba pobijediti Andoru.

– Utakmica protiv Andore je najvažnija, jer svi vide samo pobjedu. To su najteže utakmice i za igrače i za nas trenere da ih se pripremi i maksimalno motivira, rekao je hrvatski izbornik Ivica Olić.

Ždrijeb play-offa 17. listopada

Na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu sljedeće godine od 11. do 28. lipnja, uz domaćina Slovačku, nastupit će devet pobjednika skupina i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih šest drugoplasiranih momčadi u doigravanju će se boriti za posljednja tri mjesta na Euru. Ždrijeb play-offa održat će se 17. listopada, a susreti će se igrati između 11. i 19. studenog, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.