Modri bez kapetana Ademija, oporavak će potrajati duže od očekivanog

Zagreb, 07.07.2021 - Prva utakmica 1. pretkola Lige prvaka Dinamo - Valur na stadionu u Maksimiru. Na slici Arijan Ademi nakon što je promašio jedanaesterac. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Kapetan Dinama Arijan Ademi zbog ozljede će biti izvan terena nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedica je to ozljede koju je kapetan Modrih i reprezentativac Sjeverne Makedonije zaradio na kvalifikacijskoj utakmici protiv Njemačke. S reprezentativnog okupljanja Ademi se u Zagreb vratio u velikim bolovima, a nakon detaljnijih pretraga ustanovljeno je da će oporavak trajati duže od očekivanog.

Dinamo će tako biti bez Ademija u subotnjem prvenstvenom derbiju protiv Rijeke na Rujevici, ali i u nastavku sezone u Europskoj ligi u kojoj Modre 21. listopada čeka gostovanje u Beču kod Rapida.

– Nažalost, Ademija smo izgubili na par tjedana. Što se tiče Oršića i Franjića, s njima je utrka s vremenom. No, tko god bude ušao umjesto njih bit će spreman odgovoriti na izazove. Imamo 25 igrača u kadru, rekao je trener Modrih Damir Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije reprezentativne pauze, uvjerljive pobjede upisali su i Rijeka i Dinamo. Modri su sa čak 8:0 nadvisili Hrvatski dragovoljac, a Rijeka je u utakmici u kojoj su gledatelji na Aldo Drosini vidjeli devet pogodaka, slavila 6:3 protiv Istre 1961.

Ljestvicu 1. HNL-a predvodi Rijeka s 23 boda, a Dinamo je drugi s 22 boda i utakmicom manje.

Prvi ovosezonski dvoboj Dinama i Rijeke završio je 3:3 na Maksimiru u dvoboju 3. kola igranom 1. kolovoza,a Dinamov strateg poručio je da i na Rujevici očekuje lijepu utakmicu te da je atmosfera u momčadi odlična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Momčad je izuzetno raspoložena, a rezultati koje su postigli u zadnje vrijeme dali su im novi motiv, želju i volju. Veselimo se utakmici protiv Rijeke, srazu dviju vodećih momčadi prvenstva. Očekujem zanimljivu i lijepu utakmicu i nogometni spektakl. Naša prva utakmica završila je 3:3 i u njoj su gledatelji uživali, a takvu utakmicu očekujem i u subotu, dodao je Krznar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.