(FOTO) Modri nastavljaju s pobjedama: Dinamo u vrlo dobrom derbiju na praznom Poljudu slavio protiv Hajduka

Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk - Dinamo. Na slici Jradi Bassel. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Nogometaši Hajduka i Dinama u sklopu 4. kola Prve hrvatske nogometne lige na praznom Poljudu odigrali su vrlo dobru utakmicu, u kojoj je bilo svega, majstorija, prilika, sjajnih golova, sjajnih obrana vrata, nedostajala je tek publika. Dinamo je zasluženo pobijedio 2:1 i tako nastavio veliku dominaciju na startu ovogodišnje sezone Prve hrvatske nogometne lige. U prva četiri kola četiri pobjede Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to jedan zanimljiv derbi, s vrlo jakim tempom, posebno za naše uvjete. Igralo se poprilično ravnopravno, Hajduk bio motiviran i željan pobjede, što se i vidjelo, dok su Modri ipak individualno bili jači, a posebnu je prevagu plavima donio sjajni i razigrani Mislav Oršić. Kastrati je bio opasan u prvom dijelu, na kraju je i zabio, dok je Jakić propustio priliku u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Dimitros Diamantakos.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Jradi Bassel.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Mijo Caktaš.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Bruno Petković, Darko Nejašmić.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. na slici Mijo Caktaš.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Bruno Petković.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Hari Vukas trener Hajduka.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Split, 12.09.2020. Utakmica 4. kola Prve HNL Hajduk – Dinamo. Na slici Zoran Mamić trener Dinama.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Kako je pao prvi gol za Modre?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to brza akcija Modrih, krenuo je Lovro Majer, Oršić je asistirao s lijeve strane, dok je Kastrati na drugoj vratnici iz blizine pogodio mrežu domaćeg golmana.

U dvadesetoj minuti prvog dijela sudac Bebek dobio je pomoć VAR-a. Naime, Oršić i Petković su odigrali dupli pas, udarac Oršića pogodio je u ruku Jradija, sudac Bebek nije svirao kazneni udarac, na kraju se pokazalo da je bio u pravu.

U drugom poluvremenu također vrlo zanimljiv derbi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu također smo gledali vrlo dobar nogomet, u nekoliko je navrata, kod rezultata 2:0 za Dinamo, Hajduk spašavao golman, i to sjajnim obranama, no i Dinamo je na golu imao vrlo dobrog Livakovića, koji je uspio spriječiti Splićane da u završnici naprave preokret i od 0:2 dođu do 2:2.

Dinamo je u nastavku dominirao, akcije plavih bile su sve brže, sve točnije. Vrlo brzo je Oršić zabio prekrasan gol za 2:0. No, prije toga u 49. minuti susreta na dodavanje Brune Petkovića Kastrati je u 49. minuti imao sjajnu priliku. Razigran je bio i Lovro Majer, baš kako se i očekuje od nasljednika Danija Olma.

U pedesetoj minuti susreta Oršić je sjajnom šutom sa dvadesetak metara matirao Hajdukovog golmana Posavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Modri stigli do uvjerljivog vodstva Zoran Mamić odlučio je iz igre povući glavne adute, očito je kako trener Dinama čuva momčad za nastavak natjecanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka i utakmicu protiv Ferencvarosa. Mamić je izvukao s terena Majera i Petkovića, ušli su Ivanušec i Gavranović.

Bosansko – hercegovački reprezentativac, Amer Gojak, koji je ušao umjesto Jakića imao je zicer za 3:0., ali umjesto gola, iako je pucao neometan sa 12 metara po sredini gola pogodio je u bloku Dimitrova. Hajduk je imao sreće. Moglo je sve već tada biti gotovo, i prije sučevog zadnjeg zvižduka.

U 75. minuti velika prilika za Hajduk, naime, Mario Vušković je ostao je sam pred golom, šutirao glavom, no Livaković je izvrsno obranio.

U 88. Jurić je zabio počasni gol za ”Bile”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: 1

Posavec – Todorović (od 56. Jakoliš), Dimitrov, Vušković, Čolina – Jurić, Nejašmić od (55. Dolček) – Jradi, Caktaš, Gyurcso – Diamantakos

DINAMO: 2

Livaković – Stojanović, Gvardiol, Dilaver (od 82. Theophile-Catherine), Leovac – Jakić (od 70. Gojak), Ademi – Kastrati, Majer (od 67. Ivanušec), Oršić (od 82. Tolić) – Petković (od 67. Gavranović).

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.