Modrić odgovorio hoće li se umiroviti nakon Eura 2024.: ‘Vidjet ću kako ide’

Foto: HNS

Kapetan Luka Modrić predvodit će Vatrene u utakmici Lige nacija protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dodatno osokoljena dvjema uzastopnim lipanjskim pobjedama protiv Danske (1:0) i Francuske (1:0). Bez obzira na trijumf na Parkenu, Danska se pokazala kao vrlo ozbiljan i neugodan protivnik. Luka, međutim, zna rješenje za novi trijumf.

“Drugo poluvrijeme u Kopenhagenu je pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske. Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo jake momčadi. Kao što sam rekao, to drugo poluvrijeme kako smo odigrali treba biti putokaz ako želimo do pobjede”, kaže Luka Modrić, koji se raduje što Hrvatska opet igra u Maksimiru.

“Liga nacija nije za nas krenula dobrim smjerom, ali vratili smo se na pravi put, potvrdili da smo odlična momčad i da je za nas svaka utakmica važna, bez obzira o kojem je natjecanju riječ. Zadnje tri utakmice smo odigrali jako dobro, kao prava momčad, što se od nas i očekuje. Želimo na Final Four, to bi bila lijepa stvar za hrvatski nogomet. Ulog je velik, neće biti lako jer igramo protiv dobre ekipe koja i kući i vani igra jako dobro, a zadnjih nekoliko godina jedna je od najboljih europskih reprezentacija. Čeka nas teška utakmica, ali radujemo joj se. Napokon igramo u Zagrebu nakon dugo vremena, očekujemo dobar ambijent, našu dobru igru i nadam se, dobar rezultat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se umiroviti?

U momčadi nema problema s ozljedama.

“Svi smo zdravi, nema većih problema. Lijepo je okupiti se nakon lipnja, nakon velike pobjede nad Francuskom. Atmosfera je dobra kao uvijek, uživamo zajedno, a i jako dobro smo trenirali proteklih dana. Znamo se jako dobro i znamo što nam je činiti. Danci imaju odličnu momčad, njihova najveća snaga je upravo njihova grupa. Imaju sjajne igrače, poput Eriksena i Hojbjerga, ali njihova najveća snaga je zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati biti takvi ako želimo ostvariti dobar rezultat”.

Joško Gvardiol vraća se u momčad u razdoblju kada o njemu u superlativima govori cjelokupna nogometna javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najbitnije je ono što pruža na terenu, a on to radi fenomenalno. Uklopio se u reprezentaciju kao osoba i kao igrač, već je jedan od standardnijih. Donio je veliku kvalitetu u obrani. Vidim ga kao super igrača i mora tako nastaviti. Ima prostora za napredak, na njemu je samo da radi i da trenira, da bude još bolji nego što je sad. Koliku će cijenu postići, vidjet ćemo, najbitnije je da je zdrav i da igra jako dobro”, zaključio je Modrić.

Bahtijarević je rekao da se htio oprostiti kada i Modrić, ali da će on ostati do Eura 2024.

“Doktor je bio jako emotivan u tome govoru pa mu neću ništa zamjeriti. Nisam donio oduku, ima bitnijih stvari, a to su ove utakmice Lige nacija i Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ću vidjeti kako ide i shodno tome ću donijeti odluku s izbornikom, savezom i onima kojima mislim da su mi bitni ljudi i donijeti pravu odluku. Nisam još razmišljao tako daleko”, otkrio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.