Modrić se u autobiografiji požalio na grubost u Trebinju, stigao i odgovor: ‘Iskreno, nije on puno pogriješio’

Foto: fah

Luka Modrić u svojoj autobiografiji “Moja igra” opisao je kako mu je sezona 2003./2004. u Zrinjskom iz Mostara jedna od najvažnijih u nogometnom sazrijevanju. Dobre batine dobio je u Trebinju, kod Leotara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To što sam do dolaska slušao o ligi, potvrdilo se i na terenu. Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjoj Luci i Zenici. Suci jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži štitnici s likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe. Neki frajer mi je ušao na nogu metalnim čepovima kopački i probio rupu u plastičnom kostobranu”, napisao je u autobiografiji.

Nakon toga se iz Trebinja javio Zdravko Šaraba.

“Iskreno, nije on puno pogriješio. Dobio je tada dobre batine od cijele naše obrane. Bio je to revanš Kupa koji smo dobili 1:0. Nešto prije toga smo igrali u Mostaru i znali smo tko nam dolazi. Modrić je bio mlad, ali već tada se vidjelo da će izrasti u paklenog igrača. Nismo znali da će doći do Reala, ali se vidjelo da je vrhunski potencijal”, rekao je Šaraba za Glas Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znajući kakav je kriterij suđenja, nismo čekali da Modrić primi loptu i okrene se u duel jedan na jedan, već smo odmah startali i to maksimalno oštro. Na toj utakmici je on igrao najviše po mojoj strani, tako da smo imali najviše duela. Za svaki slučaj sam uvijek imao osigurača iza leđa jer smo znali da ga jedan igrač ne može zaustaviti. Tako da se na toj utakmici nije naigrao, ali zato je dobio po nogama. Ne mogu se sjetiti tko mu je probio kostobran, možda sam to čak bio i ja”, dodao je.

Hvali Modrićeve uspjehe u kasnijem razvoju karijere.

“Mislim da je zaslužio sve trofeje. Napravio je zaista sjajnu karijeru, kruna je bila Svjetsko prvenstvo i trofej za najboljeg igrača, a ja i danas znam se pohvaliti u društvu kako je to bio igrač kojeg sam svojevremeno pobijedio”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.