Mornar BS i Mladost te Primorje EB i Jug CO favoriti za završni turnir Kupa

Split, 6.5.2015. - Druga utakmica razigravanja za 3. mjesto prvenstva Hrvatske u vaterpolu izmeðu Mornara BS i zagrebaèke Mladosti. Na fotografiji trener Mornara Zdeslav Vrdoljak (C) tokom momèadskog predaha. foto HINA / Mario STRMOTIÆ / mm

Momčadi zagrebačke Mladosti i splitskog Mornara BS iz kvalifikacijske skupine koja se igra u Šibeniku, te riječko Primorje EB i dubrovački Jug CO iz splitske skupine glavni su favoriti za plasman na završnicu hrvatskog vaterpolskog kupa koji će se 5. i 6. prosinca igrati u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša kvalifikacijska skupina u kojoj igraju Mornar BS, Jadran, Solaris i Mladost je izjednačenija od skupine koja se igra u Splitu i u kojoj su Primorje EB i Jug CO izraziti favoriti u dvobojima s Medvešćakom i POŠK-om”, kazao je u četvrtak na konferenciji za novinare trener Mladosti Hrvoje Hrestak.

U momčad se nakon operacije ramena i duge pauze za oporavak vraća drugi centar Franko Geratović i on će biti značajno pojačanje za Mladost.

“Nažalost, probleme sa ozljedom tetive bicepsa ima Luka Bukić, dok je vratar Ivan Marcelić dobio virozu, ali se nadam da će obojica sutra biti s nama u autobusu za Šibenik”, rekao je Hrestak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po mišljenju kapetana Mladosti Ivana Milakovića, vrlo je izvjesno da će se baš ove četiri momčadi naći na završnom turniru hrvatskog vaterpolskog kupa.

“Vjerovatno će naša prva utakmica protiv Mornara BS odrediti tko će biti pobjednik naše skupine iako nikako ne smijemo potcjeniti momčad Jadrana koja je dobro posložena na svim pozicijama i za razliku od nas odigrali su na dva turnira Eurolige desetak utakmica više od nas”, rekao je Milaković koji smatra da nedostatak utakmica najveći hendikep za Mladost.

Ovogodišnje pojačane momčadi sa Save, ljevoruki reprezentativni napadač Ivan Domagoj Zović, smatra da plasman na završni turnih hrvatskog kupa ne bi trebao biti upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ogled s Mornarom BS bit će prva utakmica koju ću igrati protiv svojih bivših suigrača. Nama nedostaju utakmice za uigravanje momčadi, a u prilog nam ne idu ni ove česte pauze zbog reprezentativnih nastupa kao ni novi ovi sustav igranja regionalne lige petkom i nedjeljom”, kazao je Zović koji je na utakmici svjetske vaterpolske lige protiv Turske ispunio očekivanja izbornika Ivice Tucka.

Kvalifikacijski turniri igraju se od 23. do 25. listopada na bazenima na Crnici u Šibeniku i splitskom Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.