Mourinho: ‘Ako trener ne napreduje, to znači da je izgubio strast ili mentalitet da svakog dana mora učiti’

Foto: fah

Jose Mourinho ponovno radi u Italiji nakon što je 2010. osvojio trostruku krunu s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je veliki intervju za talijansko izdanje časopisa Esquire, u kojem je govorio o životu u Rimu, razlikama s Milanom, o sebi kao treneru te ambicijama s Romom.

“Rim sam posjećivao kao turist, ali sad svaki dan provodim među povijesnim spomenicima i to je zaista posebno. Milano je bio drukčije iskustvo jer su mi i dom i igralište za trening bili daleko izvan grada, djeca su mi išla u školu u Luganu. Ako moram odabrati najdraže mjesto u Milanu, nedvojbeno bi to bio San Siro jer smo tamo ispisali povijest i tamo sam imao pravi kontakt s Interovim navijačima. U Rimu je drukčije, živim u centru i to mi pomaže shvatiti koliko je klub poseban za ovaj grad”, rekao je Mourinho.

“Na svaki mogući način. Ako trener ne napreduje, to znači da je izgubio strast ili mentalitet da svakog dana mora učiti. Dob i fizička spremnost nebitni su u ovome poslu, može napredovati samo iskustvom”, objasnio je napitanje koliko se promijenio kao trener u 10 godina nakon osvajanja trostruke krune s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imat ću vremena gledati svoje trofeje kad se umirovim, sad razmišljam samo o sljedećoj utakmici. Više se osjećam kao trener nego što je to bio slučaj prije 10 ili 20 godina”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.