Može li Ana Konjuh preskočiti još jednu prepreku za polufinale US Opena?

Foto: fah

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh šokirala je hrvatsku sportsku ali i svjetsku sportsku javnost pobjedom protiv 4. nositeljice US Opena. Pobjeda protiv Radwanske imala je motivirajući utjecaj na Hrvate koji su poslije poraza bivšeg pobjednika posljednjeg grand slam turnira  Marina Čilića polako gubili zanimanje za turnir, iako je Ivo Karlović odigrao dobar turnir U New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjehom karijere Ana Konjuh je probudila nadu da jednog dana Hrvatska neće ostati samo na Ivi Majoli kao Hrvatici pobjednici grand slam turnira. Naime, Iva Majoli  je 1997. godine u finalu Roland Garrosa pobijedila tada najbolju svjetsku tenisačicu Švicarku Martinu Hingis.

Poslije pobjede u osmini finala mlada Ana  je preko noći postala barem privremeno prva zvijezda hrvatskog sporta. Treba li podsjetiti na činjenicu da hrvatski ženski tenis nije imao predstavnicu u polufinalu jednog grand slam turnira već 17 godine? Naime, 1999. Mirjana Lučić igrala je, i nakon velike borbe izgubila, polufinale Wimbledona protiv legendarne Njemice Steffi Graf.  Ne čudi stoga činjenica da su ljubitelji tenisa u Hrvatskoj gladni teniskih spektakala i vrhunskih rezultata. Naime, od samostalnosti do danas Hrvatska ima tri osvojena grand slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Goran Ivanišević Wimbledon, Iva Majoli Roland Garros te Marin Čilić US Open, neki će reći premalo za zemlju koja si s pravom može tepati da je sportska velesila. Hrvatska je osvojila i Davis Cup.  Otvara se nova šansa.

Uskoro je na redu Davis Cup susret između Hrvatske, predvođene Marinom Čilićem, i Francuske. Za sve ljubitelje tenisa u Hrvatskoj polufinale Davis Cupa mora biti možda i najveći izazov, u najmanju ruku radi se o dvoboju koji je na razini polufinala grand slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovaj dan pripada Ani Konjuh, ona je zvijezda od koje nitko nije očekivao da će zasjati u New Yorku, s obzirom na pobjedu protiv 4. nositeljice logično je očekivati rast apetita, kako kod Ane tako još više navijača. Može li Ana do u neku ruku povijesnog polufinala na US Openu? Ona je ionako odavno u New Yorku srušila svoj najbolji rezultat na grand slam turnirima, US Open je i njoj donio nadu.

Protivnik Ane Konjuh je češka tenisačica Karolina Pliškova, meč između Ane i Tanje trebao biti biti na rasporedu iza 18 sati.  Karolina Pliškova protivnica je koju Ana s igrom kakvu je pokazala u osmini finala te šesnaestini finala može pobijediti, iako je Karolina u vrhunsku formu došla baš uoči US Opena te je tu istu formu polako podizala.

S obzrom da se radi o tenisačici koja je četiri godine starija, i puno mjesta na WTA ljestvici bolje plasirana od mlade Hrvatice, jasno je tko je favorit, i zašto, međutim, sve to bila je i Radwanska, i ona je bila favorit, i na nju su se mnogi kladili uoči dvoboja u osmini finala, kako je prošla uvjerio se čitav sportski svijet oduševljen igrom i ponašanjem mlade Hrvatice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko nema pravo Ani Konjuh nametati imperativ pobjede protiv jedne ipak iskusnije i u ovom trenutku možda kvalitetnije tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.