Može li Dinamo preko Benfice do četvrtfinala Europske lige i jesu li doista šanse 50:50?

Foto: fah

Dinamo će u osmini finala Europske lige igrati protiv vrlo jake Benfice, portugalskog diva s kojim u prošlosti Zagrepčani nemaju baš najbolja iskustva. Mnogi, uključujući i kreatora Dinamove europske bajke, Nenada Bjelice, smatraju da su Portugalci izraziti favoriti. No, Dinamo je pokazao ove sezone da može i protiv iskusnih europskih momčadi, a može puno, koliko točno pokazat će Benfica, bez dvojbe najjači protivnik hrvatskog prvaka u dosadašnjem dijelu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da do prve utakmice protiv Benfice ima još relativno dosta vremena u tijeku su brojne analize te nagađanja, koliko su stvarne šanse hrvatskog prvaka teško je znati s obzirom da Dinamo još uvijek nije imao protivnika ove sezone u Europi koji je takvog renomea, bez obzira na Fenerbahče ili Anderlecht. Portugalci su ipak neki drugi nogometni svijet.

Benficu, doduše iz nekih prošlih dana, vrlo dobro poznaje i bivši igrač Dinama, ali i bivši igrač Benfice, Tomo Šokota, koji je igrao uspješno za portugalski klub.  Za Dinamo je Šokota igrao od 1997. do 2001. godine, poslije toga igrao je i za Benficu.

Nakon ždrijeba u Nyonu Šokota je, naravno, postao vrlo tražen od strane novinara. U razgovoru za 24 sata Tomo je otkrio čime se danas bavi, kao i kolike su prema njegovom mišljenju šanse Dinama za prolazak u četvrtfinale, što bi bio senzacionalni uspjeh hrvatskog prvaka, koji je i do sada učinio više nego što se itko mogao nadati uoči početka sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U nekretninama sam, nisam menadžer, ali nekolicini Dinamovih klinaca malo pomažem…”, kazao je bivši napadač Dinama, za koji je zabio puno golova u dresu plavih, no, Šokota je zabijao i Dinamu, i to baš u dresu portugalske Benfice, bilo je to 2004. godine u lisabonskoj utakmici tadašnjeg Kupa UEFA, danas Europa lige.

”Teško mi je pao taj gol, naravno da ga nisam mogao slaviti. Dobro se sjećam te utakmice. Dinamo je imao dobru momčad, Niko Kranjčar, Eduardo, Agić, Mujčin, Pranjić. Ispalo je da im baš ja zabijem prvi gol. To je na samom početku i prelomilo utakmicu”, vratio se u prošlost Šokota,  koji, kaže, jedva čeka 7. i 14. ožujka.

Bit će na obje utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Naravno da idem na obje utakmice. Već su me zvali iz Benfice da budem njihov gost na uzvratnoj utakmici. Veselim se tome. U Lisabonu sam proveo četiri lijepe godine, volim Benficu, taj mi klub puno znači, ali Zagrepčanin sam i u ovim ću utakmicama navijati za svoj Dinamo…”

Kolike su šanse Dinama za prolazak u četvrtfinale?

”Vjerujte mi, šanse za prolazak su 50-50. Ovaj Dinamo je toliko dobar da može izbaciti i Benficu”, poručio je Tomo Šokota u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.