Može li Hajduk naprijed? Prije tri godine ugostili Budimira Lončara u svečanoj loži

Foto: fah

Veliki potres je u Hajduku – nakon debakla u kvalifikacijama za Europsku ligu i nakon još većeg debakla u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi navijači traže odgovornost, odlazak kompletne Uprave, ista Uprava mete stvari pod tepih prebacuje krivnju na druge i sankcionira igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu prihvatili ostavke trenera Željka Kopića i sportskog direktora Saše Bjelanovića, no Marko Futacs , Hysen Memolla i Zoran Nižić potjerani su u B momčad, a zabranjeno im je da se skidaju u svlačionici prve momčadi te da u vrijeme treninga budu na stadionu.

Zanimljivo je u kontekstu današnjih događaja spomenuti i Budimira Lončara koji je dolazio i bio (ili jest) gost Hajduka u svečanoj loži.

Tako je barem bilo prije tri godine kad je direktor Lokomotive Dennis Gudasić predbacio dolazak Budimira Lončara, bivšeg ministra vanjskih poslova Jugoslavije u svečanu ložu stadiona u Kranjčevićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Valjda je elementarna pristojnost da prihvatite gosta”, replicirao mu je Ljubo Pavasović Visković, tada član NO Hajduka.

“Zamjeraju nam Budu Lončara a na klupi imaju Ivkovića koji je još u ljeto 1990. branio za Jugoslaviju”, odgovorio je Pavasović Visković tada.

Danas je Budimir Lončar u dobi od 93 godine predsjednik savjetodavnog odbora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES – International Institute for Middle-East and Balkan studies) sa sjedištem u Ljubljani, čiji je predsjednik Vijeća dr. Craig T. Smith, bivši politički direktor Bijele kuće, a počasni predsjednik Stjepan Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kada je prije 26 godina započela nemilosrdna velikosrpska agresija na Hrvatsku, problem koji je najviše otežao mogućnost obrane napadnutih prostora bio je embargo na uvoz oružja za prostor Jugoslavije nametnut Rezolucijom 713 koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a. S objašnjenjem o potrebi spriječavanja “oružanih sukoba na prostoru Jugoslavije”, embargom je zapravo podržan agresor koji je u svojim rukama imao gotovo svu oružanu silu bivše države.

Podršku donošenju Rezolucije koja je Hrvatskoj priječila pravo na obranu, pružio je i tadašnji ministar vanjskih poslova Jugoslavije- Budimir Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.