Može li Hrvatska na EURO 2020 ako ispadne u kvalifikacijama?

Trnava, 6.09.2019 - Utakmica 4. kola skupine E kvalifikacija za plasman na nogometni EURO 2020. Slovačka - Hrvatska.Na slici Hrvatski igrači proslavljaju pobjedu.Foto HINA/ Tomislav Pavlek/tp

Hrvatska je tri kola prije kraja kvalifikacija u poziciji da ili mora pobijediti bar u dvije od tri utakmice koje će igrati, ili da priliku traži kroz play-off Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno imamo 10 bodova, po bod manje imaju Mađarska i Slovača, Wales ih ima šest i utakmicu manje. Kako prolaze samo prve dvije momčadi, postoji mogućnost da hrvatska kiksa.

No, tu nije kraj, postoji i teži put – play-off Lige nacija u ožujku. Naime, Vatreni su prošle godine ispali iz Lige nacija, no bili su najbolji od onih koji su ispali u Ligu nacija B. Završili smo na devetom mjestu u svojoj ligi, a plasman u play-off imaju četiri predstavnika.

ako Hrvatska ima šanse ako se najmanje pet reprezentacija bolje plasiranih u Ligi nacija izravno kroz kvalifikacije plasira na prvenstvo. Ako uspiju Portugal, Engleska, Belgija, Španjolska i Italija, a vjerojatno i Francuska – Hrvatska ima mjesto u play-offu i još ima šanse za EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.