Može li održavanje Olimpijskih igara ponovno doći u pitanje?

Foto: fah

S obzirom na pandemiju koronavirusa, koja ne jenjava unatoč cjepivu, održavanje Olimpijskih igara u Tokiju, koje su se trebale održati prošle godine, a odgođene su za ovu 2021., i dalje je neizvjesno. Naime, prema nekim istraživanjima većina Japanaca blago rečeno skeptično je glede Olimpijskih igara u uvjetima kada pandemija ne posustaje, a Igre bi se u tom slučaju trebale održati bez nazočnosti gledatelja, što bi bio težak udarac kako za organizatore tako, naravno, i za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istraživanju čak je 35.3 posto ispitanika zauzelo stav da se Olimpijske igre definitivno otkažu, dok je za novu odgodu 44,8 posto onih koji su sudjelovali u istraživanju. Podsjetimo, zbog pandemije koronavirusa u ožujku prošle godine Međunarodni olimpijski odbor i Japan za godinu dana su odgodili Olimpijske i Paraolimpijske igre. Tako su prebačene za ovo ljeto i za ovu godinu koja, barem kad je pitanju Hrvatska, teško da je mogla započeti lošije. Ne govorimo ”samo” koroni.

Vlada japanskog premijera Yoshihide Suga proglasila je u četvrtak jednomjesečno izvanredno stanje zbog pandemije za Tokio te okolicu s obzirom na broj porasta zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.